Zanimivosti

Rekord vseh alkotestov!

P.R.
29. 9. 2013, 16.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prizor je bil izjemno nenavaden. Bel golf se je cikcak vozil po pločniku ob Jadranski magistrali iz smeri Kuparov proti Mlinom.

Wikipedia
Pijani rekorder

Voznik je med vijugasto vožnjo ves čas menjaval prestavo in predstavljal resno grožnjo za številne voznike, ki so se pripeljali iz nasprotne smeri. Večina očividcev meni, da je le malo manjkalo, pa bi bel golf trčil v pešca. Še bolj nenavadno je to, da so bila voznikova vrata napol odprta - ravno toliko, da je voznik lahko skozi vrata iztegnil levo nogo, s katero se je »odrival«, z desno pa je pritiskal na stopalko za plin. Policija je nevarnega voznika le ustavila.

Šlo je za 46-letnega N. T. iz Kuparov, ki so ga odpeljali na policijsko postajo Gruda. Policisti so ob prijetju opazili še eno zanimivo dejstvo - voznik ni hodil tako, kot je vozil, temveč je stopal z zanesljivim in ravnim korakom, medtem ko je alkotest pokazal, da je imel v krvi 4,25 promila!

To je absolutni rekord vseh alkotestov, ki so jih kadarkoli opravili na jugu Hrvaške. Po streznitvi (in verjetno hudem mačku) so policisti vozniku naložili obtožni predlog zaradi več prometnih prekrškov in ga prepeljali k sodniku za prekrške v Dubrovnik. Slednji je 46-letnika, sicer po poklicu mizarja, razglasil za krivega, ker je (večkrat) prekršil zakon o varnosti cestnega prometa in mu izrekel 7500 kun (985,16 eurov) denarne kazni, ki jo mora plačati v petnajstih dneh od dneva pravnomočnosti sodbe.