Zanimivosti

Slovenski oblikovalec v prestižni modni reviji Vogue

Mojca Vakselj
29. 9. 2013, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski modni svet je lahko upravičeno ponosen! V finale natečaja Vogue Talents - Muuse, ki ga organizira italijanska izdaja prestižne modne revije Vogue, se je namreč uvrstil tudi mladi slovenski oblikovalec Peter Movrin.

Matjaž Tančič, Matej Ograjenšek, Maja Slavec
Peter je na dobri poti, da se uvrsti med svetovno modno elito.

Peter Movrin, 27-letni modni oblikovalec iz Kočevja, ni novinec, kar se tiče nagrad v svetu oblikovanja, saj se lahko pohvali z nešteto priznanji doma in po svetu, a vseeno ga je prijetno presenetilo, ko je ugotovil, da ga je uredništvo modne revije Vogue uvrstilo med deset finalistov na natečaju za mlade oblikovalce Muuse. "Prijavil sem se, ker Vogue izjemno dobro promovira mlade ustvarjalce, poleg tega je objava v omenjeni reviji izvrstna referenca, ki bi lahko odprla marsikatera nova vrata," nam je zaupal Peter, ki je navdušen tudi nad konceptom mednarodne modne znamke Muuse, ki nenehno išče nove modne talente.

Lastna kolekcija in svetovna promocija

Če mu uspe zmagati ,bo pod okriljem znamke Muuse izdal in prodajal lastno kolekcijo, poleg tega bodo njegove kreacije objavljene v tiskani izdaji italijanske revije Vogue. "Seveda bi mi zmaga ogromno pomenila," ne skriva Movrin, ki je sicer trenutno zaposlen s pripravo kolekcije za prihajajoči slovenski teden mode, na katerem se bo predstavil kot eden od oblikovalcev skupine Young&Squat, poleg tega pa obiskuje tudi drugi letnik magistrskega študija. "Dela je ogromno, poleg študija in priprav na Fashion week z oblikovalko Petjo Zorc pripravljava tudi linijo prestižnih etuijev pod okriljem znamke Calypso Crystal," je izdal mladi umetnik, ki bo Slovenijo nekoč zagotovo uvrstil na svetovni modni zemljevid.

 

Svoj glas, ki bo pripomogel k zmagi mladega slovenskega oblikovalca, lahko na spodnji povezavi oddate tudi vi:

http://www.vogue.it/en/talents/contests-and-more/2013/09/muuse-x-vogue-talents-vote-your-favorite

Matjaž Tančič, Matej Ograjenšek, Maja Slavec
Movrinova kreacija, s katero tekmuje na izboru Vogue Talents - Muuse.