Zanimivosti

Hrvaški pastir je govoril z Nezemljani

T.P.
27. 9. 2013, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaški astronom in ufolog Goran Artić je v eni od hrvaških oddaj Na rubu znanosti predstavil izkušnjo pastirja Jakova Vrančića, ki trdi, da se je srečal z Nezemljani.

Shutterstock
Pastirji marsikaj vidijo, občutijo in doživijo.

Vrančić pravi, da se je leta 1997 iz oči v oči srečal z Nezemljani, s katerimi je komuniciral v jeziku, ki je precej podobnem hrvaškemu. Pastir je zgodbo Artiću zaupal večkrat, zato jo zna že tako rekoč na pamet. »Sredi belega dne, približno okrog 11. ure, je pastir na bližnjem pašniku zagledal plovilo v obliki diska, ki se je spuščalo proti zemlji in se ustavilo približno pol metra nad tlemi,« je povedal Goran.

Shutterstock
Je to vse res? So med nami?

»Gospod Vrančić se ni ustrašil, temveč se je odločil, da se bo približal plovilu. Med hojo je opazil, da so iz plovila izstopili trije komaj meter visoki humanoidi, ki so nosili dvodelna oblačila ter nekakšne volnene kapice na glavi. Ko je prišel do njih, jih je ogovoril. Z njimi se je pogovarjal nekaj minut, postavil jim je nekaj vprašanj o bogu in o tem, od kod prihajajo, oni pa so mu med drugim odgovorili, da obstajata dva boga – eden na severnem in drugi na južnem polu. Vrančić jih je povabil v svojo hišo ter jim ponudil hrano, vendar so ga zavrnili, rekoč, da ne občutijo lakote, ker se hranijo z nekakšnimi tabletami, ki jim zadostujejo za ves dan. Ob ločitvi so mu rekli, naj srečanja z njimi nikomur ne omeni pet do deset dni,« je zaključil nenavadno zgodbo Artić.