Zanimivosti

Pred poroko shujšala 44 kg

T.P.
27. 9. 2013, 07.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sam McGinlay (28) ni mogla prenesti misli na to, da bo na poroki videti kot kit, zato se je v trenutku, ko jo je fant in oče njenega 4-letnega sinka zaprosil za roko, odločila, da se bo znebila odvečnih kilogramov.

Moža Briana McGinlaya (31) je spoznala leta 2000, pet let pozneje pa sta postala par. »Njeni kilogrami me niso motili.

»Po zaroki sva z mamo odšli h krojaču, kjer naj bi pomerila poročno obleko. Pretvarjala sem se, da sem zadovoljna, ko sem nase vlekla XXL obleko, v resnici pa sem bila povsem zlomljena. Nisem se mogla sprijazniti s tem, da bom debela nevesta,« se spominja Sam. Najbolj se je bala, da bo med hojo proti oltarju videti kot kit. »Zmanjšala sem obroke, uravnotežena prehrana pa mi je pomagala zdržati tempo rednih treningov,« pravi nekdanja odvisnica od slanine, čipsa in sladkarij, ki je nezdrava živila čez noč zamenjala s sadjem in zelenjavo. Da bi bila na poroki videti kot iz pravljice, se je lotila kolesarjenja, rednih treningov, zumbe ter hoje po več kilometrov na dan. Rezultati so bili osupljivi, saj je Sam v 11 mesecih izgubila kar 44 kilogramov.

Preden je začela hujšati, je Sam tehtala 114 kilogramov.

Težave že od 17. leta

Sam McGinlay je pri sedemnajstih letih začela delati v pisarni. Zaradi narave dela, ki je od nje zahtevalo celodnevno sedenje, se je v slabem letu zredila z 69 na 95 kilogramov. »Čips je bil ena mojih največjih slabosti. Jedla sem ga v ogromnih količinah ter se prepričevala, da ne počnem nič slabega,« priznava Sam. Pri osemnajstih letih je zbrala pogum in znova stopila na tehtnico, ki je pokazala že 107 kg, kar jo je potrlo, a ne dovolj, da bi se nehala prenajedati. »Bilo mi je dolgčas, dolgočasje pa sem ubijala s hrano, ki me je samo redila,« pravi.  

Ko jo je zaprosil, se je odločila za hujšanje.

Povsem je spremenila prehrano
Pred hujšanjem je bil Samin jedilnik tak: slanina in kava s smetano za zajtrk, sendvič s sirom in z majonezo za kosilo, pleskavica za večerjo, za malico pa čips in podobni slani prigrizki. Z dieto se je njena prehrana temeljito spremenila, njeni glavni obroki so vsebovali predvsem sadje, jogurt, polnozrnat kruh ter malo šunke in sira z nizko vsebnostjo maščob. Vmesene prigrizke je povsem nadomestilo grozdje.