Zanimivosti

Padla iz treh kilometrov... in preživela

I.P.
24. 9. 2013, 21.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za človeka je lahko že padec z nekaj metrov višine smrtonosen, že pri 15 metrih pa je padec smrtonosen za skoraj vsakogar. A obstajajo izjeme.

Še sama ne ve, kako je preživela.

Eden od njih je Josh Hanson. Ta se je leta 2007 udeležil konvencije pikada v Minneapolisu. S prijatelji so se zabavali pozno v noč in spili kar precej piva. Nato se je vrnil v svoj hotel Hyatt Regency in izstopil v 17. nadstropju. Preostanek poti do svoje sobe je namreč nameraval preteči. Pri tem pa se je spotaknil in padel skozi okno.

Čeprav je bilo okno dvojno in še posebej zavarovano, ga je 160-kilogramski moški brez težav prebil in zgrmel 50 metrov v globino. Imel pa je neverjetno srečo. Priletel je na polico prvega nadstropja, ki je bila narejena iz asfalta, jo predrl in nato padel na tla. Imel je sesedlo desno pljučno krilo, zlomljeno nogo in nekaj modric, to pa je bilo vse. Pozneje je dejal, da je bil tako pijan, da se padca sploh ne spomni.

Še precej večjo srečo je imela Juliane Diller. Preživela je namreč padec s treh kilometrov, o njej pa so celo posneli film. Na božični večer leta 1971 sta se takrat 17-letna Juliane in njena mati peljali z letalom preko Peruja. Letalo je naletelo na hudo nevihto, ki je raztrgalo letalo. Juliane je bila v zadnjem delu letala privezana na sedež in je bila edina preživela in še danes ni jasno, kako je lahko preživela. Padla je sredi džungle, pri tem pa je utrpela zlom ključnice in nekaj večjih ureznin. 10 dni se je prebijala skozi džunglo in končno prišla nazaj v civilizacijo.