Zabava

65. Emmyje zaznamovali mrtvi

Mv
24. 9. 2013, 21.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Los Angelesu so že 65. podelili nagrade za najboljše televizijske ustvarjalce, letošnja prireditev, ki jo je vodil igralec Neil Patrick Harris, pa je dvignila veliko prahu, saj je mnoge motilo, da je bil velik del posvečen v zadnjem letu preminulim igralcem.

Profimedia
Jane Lynch se je poklonila soigralcu Coryju Monteithu, ki je letos preminil zaradi prevelika odmerka drog.

Emmyji so bili kljub glamurju, ki smo ga vajeni na tovrstnih podelitvah, oviti v črnino, saj so pripravili poseben poklon letos umrlim zvezdnikom, igralcu serije Glee Coryju Monteithu ter televizijskima legendama Jacku Klugmanu, ki ga poznamo po seriji Quincy, in Harryju Hagmanu iz kultne serije Dallas. Največ časa so posvetili mlademu Monteithu, o katerem je njegova soigralka Jane Lynch povedala, da je bil lepa duša, a ne popolna. »Takoj ko si Coryja zagledal, si se vanj zaljubil. Njegova smrt je tragičen opomin tega, kako nesmiselno je uničenje, ki ga povzroči odvisnost. Nocoj se bomo Coryja spominjali po tem, kar je bil, in žalovali za tem, kar bi lahko še bil,« je povedala Lyncheva.

Govor Douglasa in nagrajenci

 Poleg spornega poklona preminulim je kar nekaj prahu dvignil tudi Michael Douglas, ki je na prireditev prvič prišel brez žene Catherine Zeta-Jones, se je pa v govoru ob prejemu nagrade za najboljšega igralca v miniseriji zahvalil njej in svojemu sinu Cameronu, ki zaradi težav z drogami sedi v zaporu. Vse letošnje drame pa vseeno niso zasenčile srečnih dobitnikov nagrad. Nagrado za najboljšo dramsko serijo so prejeli ustvarjalci serije Kriva pota, najboljša humoristična serija je tudi letos Sodobna družina. Igralka Claire Danes je prejela emmyja za vlogo v seriji Domovina, za najboljšega igralca v dramski seriji pa je bil proglašen Jeff Daniels, ki ga lahko gledamo v seriji Uredništvo.