Zanimivosti

V vodnjaku 15 dni čakala na pomoč

S.R.
19. 9. 2013, 13.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

38-letnica je po nesreči padla v štiri metre globok, star in zapuščen vodnjak, v njem pa je preživela kar 15 dni, preden so jo našli.

Thinkstock
Jedla je surovo koruzo in pila deževnico.

Su Qixiu je med sprehajanjem po travniku, na katerem je iskala različna zdravilna zelišča, nič hudega sluteč izgubila tla pod nogami in padla v 4 metre globoko luknjo, za katero se je izkazalo, da je star vodnjak. Nesreča se ji je zgodila v kraju Zhongfeng, v centralni Kitajski. Po petnajstih dneh so jo rešili gasilci. Ženska je v vodnjaku preživela tako, da je jedla surovo koruzo, pila pa je deževnico.

V vodnjak je padla, ker je bil skrit med koruzo in ga je bilo težko opaziti. Imel pa je precej gladke stene, zaradi česar 38-letnica nikakor ni mogla splezali iz njega, čeprav je poskušala na vse mogoče načine. Družina jo je vsak dan iskala, od dneva, ko je izginila, a je niso uspeli najti.

»Cele dneve sem čakal, da bi kdo prišel v bližino vodnjaka, da bi me slišal in me rešil,« je razlagala Su, ko jo je na koncu le slišala lastnik polja, ki je obiral koruzo. Poklical je gasilce, k so jo potegnili iz globokega vodnjaka. Ženska je v petnajstih dneh s 52 kilogramov shujšala na samo 36 kilogramov. A zdravniki pravijo, da si bo opomogla.