Zanimivosti

Sony predstavil novi izpeljanki konzole PS Vita

STA / S.R.
9. 9. 2013, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Japonski proizvajalec zabavne elektronike Sony je predstavil novo različico prenosne igralne konzole Playstation Vita 2000, ki je po besedah podjetja namenjena priložnostim ljubiteljem igric. Poleg tega so na dogodku v Tokiu predstavili tudi izpeljanko PS Vita TV, ki je namenjena priklopu na televizijski sprejemnik.

Reuters
Nova verzija konzole PS Vita.

PS Vita 2000 je 20 odstotkov tanjša in 15 odstotkov lažja, vsebuje 1 GB vgrajenega pomnilnika, na voljo pa bo v šestih barvnih kombinacijah, so po poročanju francoske tiskovne agencija AFP napovedali pri Sonyju.

Nova konzola ima v primerjavi s predhodnico namesto OLED-zaslona vgrajen cenejši in energijsko varčnejši LCD-zaslon, zaradi česa naj bi baterija zdržala celo uro dlje.

Konzola bo na japonskem na voljo 10. oktobra, datuma prihoda v Evropo in na druge celine pa pri Sonyju zaenkrat še niso napovedali.

Sony je v ZDA in Evropi pred kratkim sicer znižal ceno originalne konzole PS Vita. Ta je beležila slabo prodajo, predvsem zaradi poplave brezplačnih igric, ki so na voljo za pametne telefone.

Sony je na dogodku v Tokiu predstavil tudi PS Vita TV. Gre za nizkocenovno različico Sonyjeve konzole, ki se priklopi na televizijski sprejemnik, poleg igric pa bo omogočala tudi spremljanje nekaterih spletnih video storitev, kot je na primer ameriški Hulu.