Zanimivosti

Grozljivo - policisti psa ustrelili pred lastnikom

S.R.
7. 7. 2013, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pozor, spodnji video posnetek je grafično zelo nazoren! Policisti v mestu Hawthorne v Kaliforniji so med aretacijo osumljenca ustrelili in ubili rotvajlerja.

YouTube
Pes je mrtev obležal na ulici.

Policisti so v nedeljo, 30. junija zaradi oviranja preiskave aretirali Leona Rosbyja, pri tem pa ustrelili tudi njegovega psa pasme rotvajler. Dogajanje je s svojim telefonom posnel eden izmed mimoidočih.

Pes po imenu Max na posnetku skoči iz Leonovega avta in poskuša zaščititi svojega lastnika, ki mu policisti ravno nadevajo lisice. Ko pes napade policiste, odjeknejo štirje streli in pes obleži mrtev. Vse skupaj se dogaja sredi ulice, pred očmi zgroženih prič. Leon Rosby je v intervjuju le nekaj ur po aretaciji povedal, da so policisti povsem po nepotrebnem ustrelili njegovega psa.

3-letni rotvajler Max je bil štirikrat ustreljen, umrl pa je na ulici v rokah svojega lastnika, ki so ga policisti aretirali, ker naj bi oviral preiskavo prizorišča zločina. Leon je pravzaprav samo snemal prizorišče s svojim telefonom. Noč preživel v zaporu, v ponedeljek zjutraj pa so ga izpustili. Povedal je še, da mu policisti niso vrnili Maxovega trupla, da bi psa lahko dostojno pokopal.

Sicer naj bi do nesrečnega streljanja prišlo zaradi zmede med policisti. Dva izmed policistov, ki sta aretirala Leona naj bi ga prosila, naj utiša psa. Leon je sodeloval, pustil, da ga vklenejo in pomiril psa. A pristopil je še tretji policist, ki ni slišal njihovega pogovora in ni videl, da je trojica že razrešila težave (Leon je bil vklenjen) in psa ustrelil.