Zanimivosti

Razkrinkani neznani leteči predmeti nad Irsko

J. P.
8. 5. 2013, 22.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gotovo ste že zasledili posnetek, ki se je pred kratkim pojavil na internetu. Iz njega so razvidni krožni predmeti, ki žareči lebdijo na nebu.

Zajem zaslona
Luči, ki se pojavijo od nikoder.

Povečini je pri tovrstnih zajetjih paranormalnega ali zunajzemeljskega kočljiva vsebina, torej dokumentacija nečesa, katerega obstoj izpodbija vsaj toliko ljudi, kot pa mu pritrjuje in katerih edina zaslomba so pričevanja in ravno takšni dokumenti dvomljive narave.

Pa vendar, omenjeni posnetek je kočljiv tudi, če odmislimo njegovo vsebino – nastal naj bi že lanskega decembra, oči javnosti pa je dosegel šele nekaj mesecev po tem in brez prave razlage za zamudo.

Na posnetku iz Corka na Irskem so ovekovečeni svetleči predmeti, ki se pojavljajo na nebu, nato pa se v formaciji pomaknejo proti levi na približno enaki razdalji en od drugega, dokler ne izginejo za bujnim vejevjem v ozadju, preden se od nikoder pojavi še druga skupina in stori enako.

Kvaliteta ni najboljša in skozi celoten posnetek je prisotno tresenje, o samih pojavih pa pisatelj Whitley Strieber meni, da bi lahko šlo za papirnate balone na vroč zrak, ki vsebujejo svetilno telo, ali pa svetlobno signalizacijo. Predvsem ga moti gibanje neznanih letečih predmetov, za katere se zdi, da počasi padajo, se pravi da nimajo lastnega pogona.

Strieber se je obrnil tudi na Jamesa Beesona, spletnega oblikovalca, ki dvomi o verodostojnosti posnetka, saj se mu zdi sumljivo, da v večjem mestu in na svetlem ne bi nihče drug opazil česa takega. Tudi on izpostavi verjetnost papirnatih balonov, ki se priročno pojavljajo med stavbami.

Neimenovani snemalec dokumentarcev izpostavlja mesto pojavov na nebu, ki naj bi šli preveč na roko kameri. Vendar pa priznava, da svetloba pojenja zelo realistično, ko objekti izginjajo za rastjem in uličnimi svetilkami. Za prirediti kaj takega, pravi, je potrebno kar nekaj znanja. Zaključuje, da je povsem verjetno, da gre za pravo stvar.

Velja pa izpostaviti, da so v mestu Cork 15. decembra 2012 obeleževali stoto obletnico nesreče Titanika, kjer naj bi vojaška mornarica izstrelila svetlobno signalizacijo – ta je na posnetkih videti izredno podobna svetlečim objektom iz prvotnega posnetka in bi lahko razložila neznane leteče predmete.