Zanimivosti

Mmm, ocvrte tarantele?

S.R.
19. 3. 2013, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gospodje v smokingih in dame v večernih oblekah so se v soboto, 16.3. zbrali v hotelu Waldorf Astoria na Manhattnu na že 109. večerji kluba raziskovalcev.

Huffington Post

Kot se za klub raziskovalcev (Explorers) spodobi, pa večerja ni bila povsem običajna. Namesto klasičnih jedi so se na jedilniku namreč znašli ščurki, škorpijoni in črvi. Klub raziskovalcev je bil sicer ustanovljen leta 1904, opisujejo pa ga kot ''profesionalno skupnost posvečeno napredku terenskih raziskav ter ohranjanju ideje raziskovanja''.

Med člani tako najdemo največje pustolovce, ki so osvojili severni in južni tečaj, vrt Mount Everesta, najglobljo točko v oceanih in luno. Člani kluba pa seveda cenijo tudi kulinarična raziskovanja.

Prav zato so bile v soboto na meniju zares nenavadne jedi. Med drugim so se na krožnikih znašli kozlov penis, kamela, črvi, ocvrti ščurki in klopotače. Gostje so lahko poskusili tudi pravega pravcatega ocvrtega noja, losa, kozla in bobra. In kaj je smisel vse te eksotične hrane? Član kluba Gene Rurka razloži, da 90 odstotkov Američanov ne je drugega kot govedine, svinjine in perutnine. Člani kluba ''the Explorers'' pa so mnenja, da je zaužitje nečesa, kar ti je na prvi pogled ogabno tudi svojevrstna pustolovščina.