Zanimivosti

Prepovedan vstop v vse knjižnice

S.R.
18. 3. 2013, 16.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moškemu iz okrožja Racine (ameriška zvezna država Wisconsin) so prepovedali vstop v prav vse knjižnice na planetu, ker je masturbiral v knjižnici.

Reuters
Še en zločin tipa 'saj ni res, pa je'.

20-letni Tyree S. Carter se je v četrtek, 14.3. pojavil na sodišču. Obtožen je razkazovanja, spolnih aktivnosti na javnem mestu in upiranja aretaciji. Tyree je namreč v javni knjižnjici v Racinu masturbiral.

V sredo 13.3., ob pol enajstih zjutraj po lokalnem času se je policija odzvala na klic iz lokalne knjižnice. Uslužbenec, ki je poklical policijo je kasneje povedal, da je ''Tyree stal na odprte in se niti ni trudil prikriti početja''.

Ko je prispela policija, je Carter za mizo bral knjigo. Policisti so ga vprašali, ali ve, zakaj so prišli, a Carter se je naredil, kot da nič ne ve. Policisti so mu vse razložili in Tyree se je nato opravičil ter dodal, da ''tega v javnosti še ni počel''.

Carterja, ki sicer živi v zavetišču za brezdomce so odvedli v pripor, v četrtek pa je moral na sodišče, kjer som u določili varščino 1.000 ameriških dolarjev (dobrih 771 evrov). Sicer ni podatkov, ali je kdo plačal varščino, toda po tem, ko je bil Tyree na sodišču, so ga izpustili iz pripora. Če pa bo obsojen, mu za prekrške grozi do 11.000 dolarjev (8488 evrov) globe oziroma leto dni v zaporu. No, omenjeni varščini je sodnik dodal še pogoj, da naj Tyree ''ne hodi v nobeno knjižnico na tem planetu''.