Slovenija

Tina Maze še ne načrtuje pevske kariere

STA / S.R.
18. 3. 2013, 16.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska alpska smučarka Tina Maze se je danes predstavila tudi javnosti v Mariboru, v prostorih dolgoletnega pokrovitelja Avto Jarc.

Reuters

Ekipa Team to aMaze je na ogled postavila vse osvojene globuse in odličja. Sproščen pogovor je spremljalo skoraj 200 ljudi, med njimi številni prijatelji smučanja, največ pa je bilo novinarjev.

Na novinarski konferenci je ekipa pred množico požela številne čestitke, simpatije, veliko spoštovanja in tudi nekaj daril. Nekaj otrok je prineslo šopke, risbice, z darili pa niso varčevali niti pokrovitelji. Svojo zahvalo za podporo je pripravila tudi ekipa Team to aMaze in skupaj s steklarno Rogaška mnogim, ki so ekipi pomagali do tega zgodovinskega uspeha, podelila manjše kopije velikega kristalnega globusa.

"Lepo je biti doma, imeti te ljudi ob sebi. Sezona je bila enkratna, ponosna sem, da smo jo tako dobro zaključili, kot smo jo začeli, da imamo te lovorike, da sem rabila vseh pet članov ekipe, ki so mi pomagali prinesti vsa priznanja. Sezona je bila več kot izjemna, težka, dolga, ko si tako dobro pripravljen, kot sem bila jaz, je to treba izkoristiti. Zahvalila bi se predvsem Andrei, ki je z mano začel graditi to neverjetno aMaze zgodbo, potem se nam je pridružil še Livio, pa Nežka, Vianello ... Ko imaš tako ekipo ob sebi, plus nekaj talenta, sezona ne more biti slaba. Ponosna in hvaležna sem vsem, ki so to podprli," je v Mariboru uvodoma dejala Mazejeva.

Moštvo, zbrano okoli najboljše smučarke na svetu, je ob tem tudi nekoliko orisalo svojo pot na vrh. Pred desetletjem je namreč Andrea Massi začel sodelovanje s Tino Maze, ki je zdaj preraslo v vrhunske dosežke. Za tisto obdobje, ki je bilo res težko, se je ekipa zahvalila vsem, ki so verjeli vanje. Andrea Massi, trener in partner Mazejeve, je predstavitev popestril z zgodovino tvorjenja največjih uspehov.

"Vsakič se zmotim, ker si pripravim nek govor, skušam profesionalno povedati, potem pa ni nič iz tega, zato bomo kar tako nadaljevali, kot smo začeli, sproščeno. Vesel sem, da vidim v prvi vrsti otroke in starejše, ti so steber družbe. Eni, ker so že naredili rezultate, eni, ker jih še bodo. Zadaj vidim tudi človeka, Rasta Ažnoha, ki je kriv vsega. Vzel me je v reprezentanco, brez vsega, brez nekih interesov iz ozadja. Takrat se je začelo, čeprav je prijatelj, serviser, ki je tudi tukaj, Zvone Žirovnik, dejal 'ti si Italijan, imaš gel na glavi, čuj, s tabo je vse narobe'. To so bili moji prijatelji že od vsega začetka. Zgodba pa se je začela prav tu, v tem salonu. Gospod Milan Jarc, vem, da se ponavljam ... Začelo se je malo smešno. Me prav zanima, kaj si je mislil takrat, ko sem mu predstavil ta projekt. Večkrat me je vprašal, kaj imam. Imaš kole? Nimam. Imaš denar? Nimam. Kaj pa imaš? Imam tekmovalko. Sestanek je trajal 15 minut in iz salona sem odšel s ključi od avtomobila. To je bilo takrat videti, kot da smo zmagali prvo tekmo," je med drugim v daljšem nagovoru, ki so ga zaradi cmoka v grlu spremljale tudi prekinitve, dejal Massi.

Ekipa je nato odgovarjala na vprašanja, ki jih ni manjkalo. Načrti za prihodnje so, da si bo ekipa najprej malo odpočila in se nato udeležila še državnega prvenstva, potem pa sledi oddih. Mazejeva si želi nekam na toplo, Massi se bo najverjetneje podal sam na turno smučanje. Cilji za prihodnje leto, olimpijsko sezono, še niso znani, moštvo najprej praznuje dosežke iz te sezone, Mazejeva pa prav tako v kratkem še ne načrtuje glasbene kariere, pa čeprav je bil na današnji predstavitvi tudi pevec Edvin Fliser.

Fizioterapevtka Nežka Poljanšek je dejala, da je telo Mazejeve takšne napore sposobno prenašati še nekaj let, ambicije ekipe pa so visoke tudi za prihodnjo sezono. "Drugo leto je olimpijsko leto. Zdaj želimo najprej praznovati letošnje dosežke, že kmalu se bomo ozrli tudi na Soči. Olimpijske igre so vrhunec športne kariere in nedvomno si tudi tam želim visoko," je zaključila Mazejeva.