Zanimivosti

Kaj je narobe s to deklico?

K.Š.
4. 3. 2013, 18.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

6-letna Coy Mathis ima pri svoji rosni starosti že kup problemov. Deklica je namreč deček in v centru medijske vojne.

Starši malega Coya, 6-letnika iz Kolorada so prepričani, da se njihovemu sinu dela velika krivica. Razlog? Odkar je začel obiskovati osnovno šolo, ne sme več uporabljati stranišča za dekleta. Coyeva mama Kathryn je jezna na lokalne oblasti, ki dovolijo, da se njenemu sinu godi huda krivica. Mama je medijem povedala, da se je Coy rodil kot deček, a že pri 18 meseci je začel kazati znake, da je ujet v fantovsko telo in da je v duši deklica.

Ko je Coy hodil še v vrtec, je redno uporabljal dekliška stranišča, zdaj pa mu tega ne dovolijo več.

Coyevi starši so se tako podali v boj z upravo osnovne šole in v o tem obvestili vse medije. Prepričana sta, da mora Coy svobodno izražati svojo seksualnost in mora zato uporabljati stranišče za deklice. Poleg tega pa naj bi se Coyevi starši že dogovarjali za morebitno operacijo za spremembo otrokovega spola.

Kakor koli že – deček se je zaradi tega znašel na ogromnem številu naslovnic revij in časopisov in njegova fotografija se širi po spletu. Njegovo življenje je tako že zaznamovano. Deklica ali deček, otrok bi moral imeti pravico do zasebnosti.  ##IMAGE-21389##