Zanimivosti

Kozlovska sodba ... v Sydneyju

STA
23. 1. 2013, 17.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sodišče v Sydneyju je danes obravnavalo primer proti kozlu, ki je bil obtožen, da je pred muzejem v središču tega avstralskega mesta pohrustal rože. Sodišče je presodilo v prid kozlu po imenu Gary.

Garyjev lastnik James Dezarnaulds je bil avgusta lani kaznovan s 440 avstralskimi dolarji (350 evri) kazni, ker je njegov kozel pomalical cvetje pred muzejem sodobne umetnosti v Sydneyju.

Dezarnaulds, ki je komik, znan pod vzdevkom Jimbo Bazoobi, se je na kazen pritožil - in zmagal. Gary je med "procesom" pridno čakal pred sodno palačo.

Sodnica Carolyn Barkell je pritrdila dejstvu, da je policija Garyja zalotila med hrustanjem rož, a je pristavila, da ni nobenih dokazov, da je Bazoobi kozla pripeljal tja z namenom, da bi uničil rastlinje. "Morda bi mu šel sladoled bolj v slast," je dodala.

Komikov odvetnik Paul McGirr je na sodišču trdil, da je policija Bazoobiju izdala napačen plačilni nalog, saj je zadeval osebo, ne pa kozla. Policija poleg tega ni mogla dokazati, da je Bazoobi Garyja napeljal k dejanju.

Sodnica je razveljavila kazen, Bazoobi pa je moral vseeno poravnati sodne stroške, poroča francoska tiskovna agencija AFP.