Zanimivosti

Zastonj lahko vzgojite svojega štirinožnega ljubljenčka

R.T.
23. 1. 2013, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Psi so med hišnimi ljubljenčki najbolj popularni, vendar mnogi bodoči lastniki mislijo, da z nakupom ali posvojitvijo psa dobijo v dom igračo. Resnica je precej drugačna.

##IMAGE-19437##Lepo vzgojen pes je v resnici človekov najboljši prijatelj. Psi ne obsojajo in so s praktično neomejeno ljubeznijo predani svojim lastnikom. In tega se zavedajo tudi v oddaji Pozor, priden pes, ki jo bosta na POP TV-ju vodila Jure Pribičevič in David Pogačnik, priznana strokovnjaka za pasje vedenje.

Lastnike problematičnih psov bosta obiskala pri njih doma in jim skozi različne učne procese pomagala do vzgoje uravnovešenega psa, prijetnega za sobivanje.

»Želiva pomagati ljudem, ki našo pomoč pri prevzgoji psa zares potrebujejo. Prepričan sem, da bo oddaja zanimiva in poučna, tako za lastnike psov kot tiste, ki želijo le razvedrilo po napornem delovnem dnevu. Gledalci bodo lahko spoznali različne pasme psov. Naučili se bodo skrivnosti pasjega vedenja in učnih procesov. Vsak primer bo edinstven in po svoje zanimiv. Manjkali ne bodo preobrati, presenečenja, smeh, niti solze,« nam je izdal Jure Pribičevič, ki je edini Slovenec, ki mu je uspelo s svojim zlatim prinašalcem Lanom na šestih svetovnih prvenstvih zapored uspešno najti vse pogrešane v ruševinah.


»Na snemanju se dogaja veliko nepredvidljivih stvari. Tako kot psi, so pod drobnogledom tudi lastniki. Nekateri se strinjajo z vzgojnimi prijemi, drugi so navdušeni nad preprosto logiko živali. Ampak vsem, ki vzamejo prevzgojo zares, se ljubljenčki spremenijo. Iz raztresenega psa prehajajo v mirnega, uravnovešenega spremljevalca. Lahko je prevzgojiti psa, težko pa je spremeniti lastnika. To pomeni, da je treba veliko truda vložiti predvsem v lastnike, v njihovo miselnost in navade ter prepričanje,« je prepričan David Pogačnik, ki kot inštruktor poslušnosti in vodnik reševalnega psa deluje že od leta 1998.

Na oddajo Pozor, priden pes se lahko prijavi vsak, sporočajo iz POP TV-ja, saj prijave še zmeraj potekajo. Ni važno kakšne pasme je pes, navadno leži problem v lastniku.##IMAGE-19436##