Zanimivosti

Goli na snegu

S.R.
23. 1. 2013, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Planking, owling, milking – vse to je preteklost. Nov internetni fenomen je precej bolj vroč, a lahko pri njem dobite tudi ozebline.

V zadnjem času se je namreč razpaslo golo poziranje v snegu. Vso norijo je začela 40-letna Leanne Myers, ki je s sosedo Danielle Smith v spodnjem perilu pozirala na snegu. Njun namen je bil malce nasmejati prijatelje, a se je po objavi fotografije na Facebooku vse skupaj precej hitro razpaslo preko vseh meja. Leanne je namreč na tem družbenem omrežju ustanovila skupino Wiltshire "Lets get naked in the snow", ki ima do danes že preko 7.600 oboževalcev in več sto fotografij. Očitno je na svetu kar precej posameznikov, ki se to zimo goli želijo fotografirati v snegu.  

Leanne, ki živi v mali vasici Durrington v regiji Wiltshire je nad odzivom naravnost osupla, saj fotografije na njeno stran želijo objaviti celo ljudje iz daljnega Abu Dhabija. Sprva je sicer prejemala le fotografije prijateljev, kmalu pa so začele prihajati tudi fotografije ljudi, ki jih ni poznala. Spraševali so jo, ali lahko objavi njihove fotografije, kljub temu, da niso iz Wiltshira. Odgovorila jim je, da lokacija ni pomembna, dokler so fotografije okusne. Vsi pomembni deli morajo namreč biti zakriti.

Skupino je Leanne začela šele pred nekaj dnevi, ko se je v skupaj s sodelavkami trudila, da bi v centru za pomoč pomagala vsem socialno ogroženim, ki so bili zaradi snega v še večjih škripcih. Po končani izmeni je bila razumljivo utrujena, a je želela kljub temu razvedriti prijatelje in družino. Zato se je skupaj s sosedo slekla do spodnjega perila in pozirala v snegu. K podobnemu početju je povabila tudi prijatelje in spletni trend je bil rojen.      

V samo 24-ih urah je skupina postala internetni fenomen, pridružilo pa se ji je na stotine ljudi, ki so svetu želeli pokazati svoje gole fotografije na snegu. Svoje intimne predele pa so zakrili na najrazličnejše možne načine. Uporabili so ponve, steklenice, nogavice, šale in celo snežene može.

Leanne je hitro opazila priložnost, da bi s skupino naredila tudi kaj dobrega za druge in se odločila, da bo preko Facebooka poskusila zbrati sredstva za bolnišnico, kjer se je pred leti prezgodaj rodila deklica Ellie. Danes ima Ellie 12 let in je popolnoma zdrava, a so ji takoj po prezgodnjem porodu odkrili srčno napako. Pri dveh letih so jo tako operirali v bolnišnici Salisbury, po operaciji pa si je popolnoma opomogla. Njena mati pa zaradi pomanjkanja prostora niso mogli biti pri njej, zato bi Leanne rada zbrala sredstva, da se v bolnišnici zgradi oddelek za starše bolnih otrok.

Slačenje na snegu ima torej tudi dober namen. Leannin mož Mark je nad ženinim početjem navdušen. V znak podpore je na Facebook stran skupine naložil tudi svojo golo fotografijo.