Zanimivosti

Šokantno – orjaška anakonda požrla in izpljunila celo žival

S.R.
29. 11. 2012, 16.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Braziliji so ujeli prav grozljiv prizor. Orjaška anakonda je namreč požrla ogromno žival, nato pa se odločila, da le ni lačna, ter jo izpljuvala.

Posnetek je že postal pravi spletni hit, saj si ga je v nekaj dneh (objavljen je bil 26. novembra) ogledalo preko 658.000 ljudi. Gre za posnetek orjaške anakonde, ki je v brazilski džungli požrla celot žival (na prvi pogled gre za kravo), nato pa si je očitno premislila in jo izpljunila. Kljub precej nazorni vsebini, je video že postal pravi spletni hit. Anakonda namreč izpljune popolnoma celo in neprebavljeno žival, ki med anakondinim zvijanjem nato priplava na površje.
Čeprav ob prvem pogledu mnogi menijo, da je žrtev anakonde krava, pa se nekateri komentatorji pod videom sprašujejo, če v resnici ne gre za kapibaro. Kapibara je največji glodavec na svetu in čeprav je v sorodu z morskim prašičkom, lahko tehta tudi do 70 kilogramov. Kapibare živijo v Južni Ameriki in so tudi sicer priljubljen plen anakond.

Sicer ni jasno, zakaj si je anakonda premislila in celotno žival izpljunila. Anakonde imajo sicer navado, da obrok hitro izpljunejo v primeru, da se počutijo ogrožene, saj so brez ogromnega obroka veliko bolj mobilne in lažje pobegnejo.  Zelene anakonde sicer lahko zrastejo vse tja do osmih metrov, obstajajo pa tudi poročila o več kot 12-metrskih anakondah. Te ogromne kače pojedo praktično vse, od rib, do ptičev, pa do omenjenih kapibar, ne branijo pa se niti srnjadi.