Zanimivosti

Vodja enote za Windows zapušča Microsoft

STA / S.R.
13. 11. 2012, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški tehnološki velikan Microsoft je sporočil, da družbo zapušča Steven Sinofsky, vodja njihove enote za operacijski sistem Windows.

Podjetje zapušča le nekaj tednov po predstavitvi Windowsov 8, nove generacije najbolj razširjenega operacijskega sistema za osebne računalnike na svetu.

Sinofsky se je podjetju pridružil leta 1989 kot programer, vodja ekipe za Windows pa je postal leta 2009. Njegove zadolžitve bodo zdaj razdeljene na dve vodstveni osebi, ki bosta neposredno odgovorni glavnemu izvršnemu direktorju Stevu Ballmerju.

Za programerski del Windowsov bo tako po novem odgovorna Julie Larson-Green, za poslovni del razvoja Windowsov pa bo odgovorna sedanja Microsoftova glavna finančna direktorica Tami Reller, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ballmer se je Sinofskyju zahvalil za njegovo dolgoletno delo in obenem dejal, da so v Microsoftu s proizvodi in storitvami, ki so jih predstavili v zadnjih mesecih, začeli novo ero. Med njimi so Windows 8, tablica Surface in video igra Halo 4.

Da bi nadaljevali s takšnim uspehom, pa je po besedah Ballmerja treba zagotoviti bolj povezan in hiter razvoj proizvodov in storitev.

Več o razlogih za odhod Sinofskyja uradno ni znanega. Tudi iz besed slednjega v pisni izjavi ob odhodu tega ni mogoče razbrati. Med drugim je zapisal: "Nemogoče je prešteti vse blagoslove, ki sem jih prejel v mojih letih v Microsoftu."