Vreme

Vreme: Oblačno, padavine bodo ponehale

STA
13. 11. 2012, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes dopoldne bo oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, najkasneje na jugovzhodu države.

Na Primorskem in v Prekmurju se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati šibka do zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo na Primorskem precej jasno, še bo pihala šibka do zmerna burja. Drugod bo dopoldne povečini oblačno, popoldne pa se bo delno zjasnilo.
Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Padavine bodo danes ponehale. Čez dan se bo ob Jadranu in v krajih vzhodno od nas delno zjasnilo. Pihala bo šibka do zmerna burja. Jutri bo ob Jadranu precej jasno, še bo pihala burja. Drugod bo dopoldne pretežno oblačno, v krajih južno od nas bodo možne manjše padavine. Čez dan se bo delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad severno Afriko in zahodnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad zahodno in srednjo Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena fronta se je pomaknila vzhodno od naših krajev. S vzhodnim vetrom doteka k nam v nižjih plasteh ozračja nekoliko hladnejši in še vedno precej vlažen zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo pojavljala megla ali nizka oblačnost, ki bo lahko ostala tudi ves dan. Še bo pihala šibka burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv na splošno počutje in razpoloženje ljudi bo v torek sprva še obremenilen, popoldne bo splošna obremenitev oslabela, nekateri bolezenski znaki pa bodo še okrepljeni. Priporočena je večja previdnost.