Dobrosrčna in delavna kmetica Nada Zorec bo že drugo sezono v šovu Kmetija opravljala delo gospodarice kmetije. »Kar nekaj časa sem potiho upala, da me bodo znova povabili v šov, ko pa sem izvedela, da bom na kmetiji spet 'komandirala', sem se seveda zelo razveselila. Saj je to kar častna vloga, pa še zelo paše mi, a ne? Pa povejte, če nisem dobra za malo pokomandirat te moje kmete,« se šali Nada, ki je lani prvič stala pred kamerami.

Nada je tudi predsednica Društva podeželskih žena Tavžentroža Trebnje. »Društvo šteje okrog 300 članic. Ja, tudi tu je enako, če bi bila prepirljiva, vzvišena in nedostopna, potem tako številno društvo ne bi delovalo. Moram se pohvaliti, da smo letos razvile svoj prvi prapor. Na tem mestu moram pohvaliti članice društva, resnično so zelo ’fejst’ punce, vse se doseže brez trde roke.«

433A6330
POP TV
Simpatična kmetica pravi, da jo pri televizijski karieri podpira vsa družina, še posebno mož Tone in vnuka, katerima sicer še ni povedala, da bo babi spet na televiziji.

Za moža se ne boji

Nada v Zagorici skupaj z možem Tonetom skrbi za manjšo kmetijo. »Mož me v vsem podpira, saj veste, kako pravi pregovor: za vsakim uspešnim moškim stoji še bolj uspešna žena; tu je obratno. (smeh) Bolj sem se bala lansko sezono, ampak ne moža, temveč zlobnih jezikov. Saj veste, mi, ki živimo na vasi, se vsi bolj zanimamo za soseda kot zase, in ve se, kje smo potlej. Moram reči, da z možem nimam problemov, kajti moja rosa se je z leti posušila, ostala so samo še leta, tako da moža zame ni več strah,« se šali.

Tudi ostala družina je navdušena nad njeno televizijsko kariero. »Vsi so z navdušenjem spremljali šov, moja dva vnuka pa me kar naprej sprašujeta (pa nisem jima še zaupala, da grem v kmetijo): babi, ali letos ne boš šla, pa daj no, pojdi. Mislim, da bo tudi letos zelo zanimivo, ali še veliko boljše.«