Astro

Tedenski horoskop: odnosi med planeti so pravšnji

sn
31. 7. 2016, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Potem ko se je pred dnevi na svoji poti navidezno obrnil Uran, se zdaj na podoben manever pripravlja Saturn. Medtem mu bo družbo v Strelcu prišel delat Mars, ki bo tako izgubil nekaj svoje ostrine in prodornosti, pridobil pa nekaj entuziazma in optimizma.

dreamstime
Na splošno je v tem tednu med planeti ravno dovolj dobra kombinacija napetih in ugodnih odnosov, da se lahko spravimo h kakršnemukoli opravilu

Toda začetek njegove poti po Strelcu ne bo ugoden, precej razdražljivosti bo, obenem pa bo bližina Saturna delovala zaviralno, ne bo šlo vse na lahek način. Venera prestopa v Devico in nekoliko ohlaja visoka pričakovanja, nekoliko bolj bomo vse delali po računu in manj s čustvi. Na splošno je v tem tednu med planeti ravno dovolj dobra kombinacija napetih in ugodnih odnosov, da se lahko spravimo h kakršnemukoli opravilu, tudi najtežjim, in vse tudi dobro opravimo. V prvi polovici tedna bodo srčne zadeve pri marsikom nekako drugačne, čudne, nepričakovane ali nenadne; preobrati, presenetljiva srečanja ljudi pa izjave in podobno. Pozneje se bomo ob spominu na te dogodke samo nasmihali.


Horoskop za teden od 1. do 8. 8. 2016


OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Možen je ugoden dogovor s sosedi ali sorodniki. V morebitnem sporu z nadrejenimi se lahko zapletete v čustvene vode, lahko pride do naštevanja, kdo je bil kdaj za kaj kriv. Doma boste za nekaj ali nekoga skrbeli, a bo že sredi tedna težava mimo in se boste spet lahko obrnili naprej, k vsakdanjim opravilom. Če bi na kakem nivoju radi vpeljali neke vrste red, bo ta preveč ohlapen in svoboden, da ne bi vsakdo hitro videl lukenj in možnosti za izigranje.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Do četrtka se kaj dosti ne bo spremenilo, v glavi boste imeli samo pritisk, da ne smete popustiti. Potem bo Luna šla čez Devico in nato še Tehtnico, s tem pa vam bo prinesla nekaj sveže energije in nov zagon. V srčnih zadevah je videti nekaj novega, lahko veliko druženja ali pa spremembo statusa, na primer iz srečevanja z nekom v začetek resnejše zveze. Uranov obrat bo vam prinesel občutek, da lahko marsikaj naredite tudi sami, če drugi ne bodo za stvar.  

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Ob vsem dogajanju okrog sebe imate na trenutke občutek, da ste sami za vse, toda pomoči drugih tudi ne sprejemate brez rezerve, kot da bi nekako hoteli doseči, da vam ljudje pomagajo tako, kot bi vi hoteli, ne pa po svojih močeh. V srčnih zadevah bo nekaj malega drame in hrupa, šlo pa bo najbrž za to, kdo naj bi imel glavno besedo. Če boste skušali krivdo valiti na druge, se zna zgoditi, da boste sčasoma ostali sami.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Spočetka boste zmedeni, ker bo informacij enostavno preveč in se bo težko orientirati, toda potem se bo v znamenje Device prestavila Venera in se bo položaj umiril, tako da boste naenkrat zelo dobro vedeli, kaj storiti in katera pot je prava. Ne pozabite pri tem na lasten položaj, pa bo vse v redu. Nekdo iz sorodstva ali soseščine vam bo s pomočjo ali nasveti pomagal v primeru, če bi bila naloga pretežka ali če se ne bi mogli odločiti za katero od variant.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Levi boste ta teden lahko izkoristili za napredek ali utrditev položaja, tudi finančnega. Nenadni stroški – četudi nič hudega – vas bodo pripravili k razmišljanju o tem, kako bi se dalo kje zaslužiti še kaj ali pa se potruditi za višjo plačo. Uranov obrat je prinesel upočasnitev rasti, za nekaj časa bodite zadovoljni tudi z manjšimi koraki. V ljubezni ne bo velikih sprememb, ali po starem ali utrditev ali pa vrnitev česa (ali koga) starega. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Spet enkrat te dni bo močno prisotna dilema, ali drugi ali jaz, ampak tokrat bolj v vašo korist kot navadno. Tudi če ne boste dobili potrditve, boste trdno na svoji poti, kar všeč vam bo. Venera bo ob prihodu v vaše znamenje prinesla celo nekaj malega samoljubja, če drugega ne, boste začeli malo razmišljati o spremembi zunanjosti ali pa vsaj garderobe. Po vikendu bo malo prepiha v partnerski zvezi, a se ne boste dali zmesti.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Precej nenavaden teden je pred vami. Kake konkretne akcije sicer ni videti, a nesreče tudi ne, vse bo nekako vmes. Še najbolje bodo prišle skozi tiste tehtnice, ki se ukvarjajo s tekočinami (prodajalci, gostinci) ali umetnostjo vseh vrst, kajti za navdih bo ta čas zelo ugoden. V financah bo nekaj nestalnosti, toda hkrati dobre trenutne možnosti, če boste dovolj okretni. V drugi polovici tedna je videti neko ugodno okoliščino v službi.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V vašem tokratnem horoskopu so vidni nesporazumi, težave z določanjem prioritet in avtoritet, morda tudi prepiri glede lastnine. Vi v zadnjem času gledate bolj proti jutri, nekateri drugi pa so še globoko v včeraj, kar bo težko uskladiti; za vas premetavanje stokrat izrečenih misli ne pride več v poštev, saj je to brezplodno. V družbi prijateljev boste zelo dobro in lepo sprejeti. Kamorkoli boste prišli, bo čutiti vaš vpliv in dosegli boste vse, kar si boste zamislili.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V petek pride v vaše znamenje Mars, ki bo Saturn, ki je pri vas že nekaj časa in se pripravlja na obrat, malo spodbodel, češ, pa menda ne bomo stali na mestu. Učinek bo tak, kot bi sočasno tiščali na plin in zavoro, veliko dela boste imeli z ugotavljanjem, v katero smer bi bilo bolje obrniti vozilo. V ljubezni bo zanimivo, vezani si boste oddahnili, ker bodo nihanja gor in dol prenehala, samski pa boste veliko iskali, morda tudi kaj preizkusili, ni pa videti, da bi se kaj obdržalo.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Poudarek bo na financah, predvsem skupnih oziroma tujih (investicije, položnice, krediti). Pri vsem tem boste pokazati obilo iznajdljivosti, za lep čas boste imeli potem mir, pri zaslužku pa ne bo bistveno drugače kot doslej – Uran se je obrnil nazaj, ni nujno, da bo to slabše, kakega napredka pa tudi ni pričakovati. Mars prinaša neke zavore – nečesa ne boste mogli narediti zaradi strahu, da bi vam kaj očitali, pa morda sploh ne razmišljajo o tem ...

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Dileme in nihanje med različnimi možnostmi vam nikoli niso bili všeč in tudi tokrat boste zelo vznemirjeni, Luna pa bo temu dodala še preobčutljivost, predvsem v primeru kake kritike. Nasploh imate v tem času več možnosti za dobre rezultate, če boste sodelovali z drugimi, morda v kakem timu. Ko bo Mars prestopil v Strelca, se bodo povečale vaše težnje po napredku, zamisli boste hoteli tudi realizirati. Tudi za finančno polje velja enako, informacij imate dovolj, čas je za premike.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Če se boste odločali na podlagi lastne pameti in ugotovitev, ki so plod lastnih izkušenj, potem boste plenili v družbi in službi, če pa boste poslušali druge, bo zmeda vedno večja. Merkur vam bo pomagal prepričati skeptike, popustljivost pa boste to pot plačali z obrestmi. V ljubezni bolje proti koncu tedna, ko bo Venera prestopila v Devico. V družbi se boste sicer še naprej vrteli v središču pozornosti, vendar to avtomatsko še ne pomeni tudi vaše priljubljenosti.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 8°09 do 15°50 Leva.

Merkur bo prepotoval od 1°49 do 11°40 Device.

Venera bo prišla od 24°14 Leva do 2°50 Device, v katero bo vstopila 5. 8.

Mars bo prišel počasi od 29°20 Škorpijona do 2°04 Strelca, v katerega bo vstopil 2. 8.

Jupiter bo prišel od 22°03 do 23°22 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 9°54 do 9°48 Strelca.

Uran bo počasi krenil retrogradno, tokrat komaj kaj, le od 24°29 do 24°48 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 11°28 do 11°18.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°38 do 15°29 Kozoroga.

Luna bo 2. 8. vstopila v Leva, 4. 8. v Devico in 6. 8. v Tehtnico.

Mlaj bo na nebu v torek, 2. 8., ob 22.44 na 10°58 Leva.