Streljanje v Austinu

G.G./STA
31. 7. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po streljanju v teksaški prestolnici Austin je tamkajšnja policija preklicala opozorilo za preplah pred strelskim pohodom. Kot so pojasnili, je prišlo v mestu do dveh ločenih strelskih napadov, ni pa šlo za strelski pohod, kot so domnevali sprva. V streljanju je umrla ženska, štiri ljudi so s strelnimi ranami prepeljali v bolnišnico.

Kot je na novinarski konferenci, ki so jo prenašali prek družbenih omrežij, dejal načelnik austinske policije Brian Manley, se je izkazalo, da so v bližini prvega prizorišča, kmalu odjeknili streli tudi v bližini, a so ugotovili, da gre za povsem ločena dogodka. V drugem primeru je prišlo do spora v parkirni hiši, kjer so nato odjeknili streli.

Do streljanja, ki je bilo usodno za žensko v 20. ali 30. letih, je sicer prišlo ob 2.17 po lokalnem času v četrti, kjer je veliko priljubljenih lokalov in klubov. Štiri osebe so s strelnimi ranami pripeljali v bolnišnico, pri čemer ena med njimi zavrača zdravniško pomoč.

Policija je v Teksasu od 7. julija v stanju pripravljenosti potem, ko je temnopoliti vojak ob robu mirnih demonstracij proti policijskemu nasilju in rasizmu v Dallasu iz zasede ustrelil pet belopoltih policistov.