Spoštuje žensko delo

Vili Resnik: "To je sramotno in ogabno!"

M.M.K./revija Lady
24. 1. 2022, 20.48
Posodobljeno: 24. 1. 2022, 20.49
Deli članek:

Glasbenik Vili Resnik je eden tistih ljudi, ki se borijo proti diskriminaciji žensk v poklicih. Prav nasprotno meni, da so precej enakovredne moškim, ne zgolj na vodilnih položajih.

Revija Lady
Vili Resnik meni, da se žensk ne bi smelo diskriminirati.

Glasbenik Vili Resnik je eden tistih ljudi, ki se borijo proti diskriminaciji žensk v poklicih. Prav nasprotno meni, da so precej enakovredne moškim, ne zgolj na vodilnih položajih. »Nekatere ženske so naredile izjemne glasbene kariere. Zelo jih spoštujem in zagovarjam to, da so mogoče na določenih pozicijah bolj sposobne kot moški,« pravi.

»Če je ženska sposobna, se lahko dokaže in pride do zelo visokega položaja. Seveda ne morejo delat nekaterih fizičnih stvari enako kot moški, ker so pač fizično šibkejše. Ne morem si, recimo, predstavljati ženske, ki bi kopala jarke ali pa bila v vlogi zidarja. Ne rečem da ne gre, ampak jim tega ne pripisujem. Težka fizična dela nekako niso zanje, saj so ženstvene in pri njih izstopa nežnost, ljubezen, toplina in mehkoba. Imaš pa izjeme in prav je, da se jih potem enako obravnava, ne pa, da so že v Sloveniji v povprečju plače žensk nižje od moških, ki opravljajo isto delo. To je sramotno in ogabno. Nimam besed.«