Anže Zavrl

Član priljubljenih Gadov o glasbi med epidemijo in učiteljski službi

Eva Jandl
11. 1. 2022, 20.40
Deli članek:

Te dni so člani skupine Gadi zaprti v studio, kjer pridno ustvarjajo nove uspešnice in čakajo na boljše čase, nam je povedal Anže Zavrl. Ujeli smo ga ravno med odmorom, saj je že leto dni v novi službi – je namreč učitelj razrednega pouka, letos uči peti razred.

/
Anže Zavrl je septembra postal učitelj petega razreda osnovne šole.

Pred letom in pol je Anže v petih mesecih shujšal kar 23 kilogramov in spremenil svoje življenje. So prazniki pustili kakšen kilogram ali se pridno drži zdravega načina življenja? »Joj, ne držim se. (smeh) Že takrat, ko sva se pogovarjala o mojem 'fit' življenju, je bilo tako: Ko se grem 'fit' življenje, sem temu popolnoma predan, potem pa pride obdobje, ko me premami hrana in življenje brez športa. Ne znam balansirati, kot bi moral, a to je moj način življenja. Zdaj sem v obdobju, ko se prepričujem, da je čas, da znova začnem s športom. Sta pa otroka zelo živahna in z njima porabim veliko energije,« pove očka hčerke Diore in sina Brendija, ki sta vnuka legendarnega pevca Brendija, saj je Anže poročen s Tino, Brendijevo hčerko. »Tako sem cel dan z otroki: imam svoja dva, potem pa so tu še otroci iz šole, saj sem septembra začel delati v šoli. Trenutno sem doma, imam prosto uro, saj imamo v šoli karanteno in z učenci delam na daljavo. To je vseeno drugače od osebnega stika, razlagati snov prek ekrana,« pravi Anže.

Založba Mandarina
Konec jeseni so izdali valček Lepa si, zdaj ustvarjajo nove pesmi in čakajo na boljše čase.

Čakajo na boljše čase

Lani so nam vsi trije zaupali, da se želijo naučiti vožnje z motorji. Jim je uspelo? »Vedno smo se pogovarjali, da si bomo kupili motorje in skupaj potovali. Na motorju smo se zapeljali za videospot za polko Ko mislim nate, ampak v resnici še vedno nihče od nas nima izpita za motor,« nam v smehu o načrtih pove Anže. »O tem se pravzaprav niti ne pogovarjamo več. Se pa redno dobivamo v studiu, kadar je to dovoljeno. Ta čas, ko nimamo nastopov, bomo izkoristili za produkcijo novih pesmi in za čas s svojimi družinami.«

Osebni arhiv
Vsi trije Gadi so navdušeni nad motorji, a nobeden nima izpita.