edinček

Dejan Krajnc vsak dan komu pove, da ga ima rad

Eva Jandl
18. 12. 2021, 20.05
Posodobljeno: 18. 12. 2021, 20.57
Deli članek:

Dejan Krajnc rad pove, da je edinček in je vajen, da ima vso pozornost svojih staršev. Zdaj je tudi on, kot številni slovenski glasbeniki in glasbenice v zadnjem času, predstavil novo pesem, kjer pa njegova mama Nives in ata Drago nista le statista v videospotu, ampak zvezdi, saj pojeta in igrata praznični valček. Se je Dejan torej vrnil v narodnozabavne vode?

Blaž Šluga
Dejan prihaja iz glasbene družine, očeta večkrat spremlja na nastopih.

V zadnjem času slovenski glasbeniki in glasbenice v videospotih radi pokažejo svoje starše – tako smo na primer videli starše Natalije Verboten, očeta Nike Zorjan, starša pevke Alye, Luka Basi pa je v videospot vključil svoja otroka in celo posnel svojo zaroko, čeprav je zasebnost prej skrbno skrival.

Dejan Krajnc je s svojimi starši kar zapel, saj prihaja iz glasbene družine. Oče Drago namreč igra kitaro v ansamblu Vigred, mama Nives pa rada zapoje, prav tako babica Ana, in vsi se pojavijo tudi v videospotu. »Gre za družinski projekt, ki bo za vedno ostal globoko v naših srcih,« pravi Dejan in hkrati pove, kako je idejo – da bi pel skupaj s starši – sploh dobil. »Izid pesmi ni bil prvotni namen, temveč le enkratna izvedba kot darilo za očetov 60. rojstni dan. Mami je dala pobudo, da mu pesem zapojeva v duetu. Kakšna sreča je bila v njegovih očeh! Takrat sem se tudi odločil, da ga po svoje izzovem, da pesem kot družina še zadnjič priredimo in izdamo kot pravi singel. Kako bi mi le lahko rekel ne,« v smehu opiše. Da bi bilo vse skupaj še bolj posebno, je pesem, novi praznični valček z naslovom Sem ti danes že povedal, da te imam rad?, izdal na svoj 28. rojstni dan.

KOMPLIMENTI IN LEPE BESEDE

In komu Dejan rad pove, da ga oziroma jo ima rad? »Besedilo predstavlja vse, v kar močno verjamem tudi sam, in začutil sem, da mora sporočilo doseči tudi druge. Dejstvo, da sem imel priložnost pesem zapeti s starši, pa jo zame naredi še toliko bolj edinstveno. Premalokrat si povemo, da se imamo radi. Ljudje dandanes ne poklonijo veliko lepih besed in komplimentov. Jaz na primer vsak dan komu povem, da ga imam rad – družini, prijateljem, svojemu bendu Dejan Dogaja. Zakaj bi se le zanašali na to, da oseba to ve? Zakaj ji ne bi tega preprosto povedali?« odgovarja, a tega, ali to pove tudi določenemu dekletu, ne želi razkriti.

Osebni arhiv
Kot edinec je zelo navezan na svoja starša, mami Nives in ata Draga.