Mama šestih otrok

FOTO: Instagram izbrisal Madonnine razgaljene fotografije

M. V.
29. 11. 2021, 21.28
Posodobljeno: 29. 11. 2021, 22.21
Deli članek:

Težko je verjeti, da ima Madonna že 63 let, ko pa je njena postava še vedno popolna, obraz (vse bolj) napet in brez gubic, njeno obnašanje pa skoraj še drznejše kot v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je bila na višku kariere.

Profimedia
Pevka je videti vsako leto mlajša.

Mama šestih otrok nikakor ne pusti, da bi ji leta prišla do živega. Svoje sledilce na družbenih omrežjih je pred dnevi spet navdušila in hkrati šokirala z novo serijo vročih fotografij, na katerih pozira pomanjkljivo oblečena v zapeljivem spodnjem perilu in provokativnih položajih. S tem je seveda sprožila debate, kaj se za gospo njenih let spodobi in kaj ne. Madonna je pač vedno znala dvigovati prah.

Profimedia
Izpostavljena bradavička, ki je Madonni prinesla cenzuro.

A ker se na nekaj fotografijah vidi ena njena bradavička, je Instagram njeno objavo izbrisal, kar je pevko povsem razbesnelo. Fotografije je objavila še enkrat, tokrat s srčkom čez problematično »pobeglo« dojko, in zraven izlila svoj gnev: »Še vedno me čudi, da živimo v kulturi, ki dovoljuje izpostavljanje vsakega milimetra ženskega telesa – razen bradavičk. Kot da je to edini del ženske anatomije, ki ga lahko seksualiziramo. Bradavičko, ki hrani otroka! Kaj moške bradavice ne morejo biti erotične? Kaj pa ženska zadnjica, ki je nikjer nikoli ne cenzurirajo? Hvaležna sem, da skozi štiri dekade cenzure, seksizma, starostne diskriminacije, mizoginije še vedno ohranjam trezno glavo.« In s tem spet sprožila goreče debate o goloti in človeški hinavščini …

Profimedia
Provociranje in tabu teme so bile vedno njen zaščitni znak.