Neodkriti biseri

Peter Poles o letošnjih talentih: "Boljše so ..."

Marjana Vovk
30. 9. 2021, 18.58
Posodobljeno: 30. 9. 2021, 21.28
Deli članek:

Čeprav se nam zdi, da smo v sedmih sezonah v Sloveniji odkrili že vse talente, nova sezona dokazuje, da so še ostali neodkriti biseri. Peter Poles je navdušen, ker je tudi letošnja bera tekmovalcev »zelo pisana, zanimiva in raznolika«. Glede na to, da šov vodi že petič, mu seveda lahko verjamemo.

Pop TV
Peter Poles je že petič del oddaje Slovenija ima talent.

Že v prvi oddaji je padel zlati gumb. Zakaj sta se s Sašem odločila za to dejanje?

Šlo je za popolnoma spontano odločitev. Tajda naju je s svojim nenavadnim talentom in celotno zgodbo tako šokirala ter prevzela, da sva oba v trenutku vedela, da je to to! Spogledala sva se in odkorakala do odra, ne da bi se sploh dogovorila, kako bova stvar zapeljala. A s Sašem se stvari res z lahkoto zgodijo čisto organsko, tako da so že čez nekaj trenutkov po zraku leteli zlati konfeti in tekle solze sreče!

POP TV
Že v prvi oddaji sta s Sašem prižgala zlati gumb 'gumijasti' najstnici Tajdi Korče.

Kakšna je letošnja bera talentov?

Zelo pisana, zanimiva in raznolika. Največja razlika od prejšnjih let je mogoče ta, da so talenti večinoma veliko bolj sproščeni in samozavestni, mogoče zaradi družbenih omrežij, tudi bolj navajeni zgoščeno in jasno izražati svoje misli in želje. Zato se res veselim naslednjih oddaj in vsega napredka, ki ga bodo še naredili na svoji poti.

Pop TV
S Sašem Staretom sta sovoditelja prvič, sta pa oba Talente vodila že prej.

Kako sta se ujela s Sašem?

Čeprav ni videti, je Sašo res velik neproblematičen pozitivec. (smeh) Tako da sva v bistvu zelo hitro in zelo naravno ujela en res fin, sproščen sovoditeljski »vibe«, ki napoveduje lepo sezono, pa upam, da še kakšno ...

Triinštiridesetletni Peter Poles je že prekaljen televizijski maček. Začel je v Videospotnicah ter vodil oddaje Nikoli ob desetih, Zvezde pojejo, Slovenija ima talent, Zvezda pokra, X Factor Slovenija, Vid in Pero šov, Dan najlepših sanj, Zvezde plešejo, Sanjski moški … 

Vajine šale med oddajo – je to scenarij ali jih »mečeta iz glave«?

Talenti, še posebej letošnji, so velik preplet pripravljenih vsebin in trenutkov »realityja« (spontanosti), tako da odvisno od tega, na katere šale točno mislite. Razmerje pripravljeno proti spontano se giblje tam nekje okoli 70 proti 30.

Del talentov ste že od začetka (z vmesnimi prekinitvami) – kako se je oddaja razvila od prve leta 2010 do danes? Kako drugačni pa ste danes vi?

Talenti bodo v mojem srcu vedno imeli prav posebno mesto, leta 2010 sem namreč zaradi njih prišel na Pop TV in se, tudi na krilih uspeha prvih sezon, dokončno odločil za svojo življenjsko pot. Na njej sem dozorel sam, je pa v teh letih gotovo dozorela in velik korak naprej naredila tudi oddaja – zrasli smo njeni ustvarjalci, zrasli so talenti in jasno tudi gledalci, tako da so razlike med prvo in zadnjo sezono res očitne. Boljše so slika, kamera, režija, luč, montaža, drugačen je pristop h kreiranju vsebin. Osmo sezono nas dela kar nekaj »prvosezoncev« z več kot desetletnimi izkušnjami ustvarjanja podobnih šovov, kar nam gotovo daje samozavest in predvsem zaupanje, da lahko stvari naredimo še bolje, da si upamo določene dele oddaje zastaviti še bolj kompleksno in jih naredit lepe za vse vpletene, predvsem pa zanimive in privlačne za gledalce.

Danes obstajajo številni kanali, kako svoj talent predstaviti ljudem. Zakaj je oddaja Slovenija ima talent še vedno zanimiva?

Ker je format oddaje res premišljen in imajo talenti res možnost pokazati, kaj znajo, skozi oddajo napredovati in še dodatno izpiliti svoje sposobnosti in znanje ter okusiti, kako bi bilo morda videti, če bi se odločili, da bi od svojega talenta radi živeli. Vsako oddajo pripravlja več kot sto ljudi in vsa ta energija ter znanje dejansko pomagata talentom, da prekosijo same sebe in konkretno napredujejo.

Mediaspeed
Petrova življenjska sopotnica je vizažistka in lepotna blogerka Nika Veger, s katero ima dve hčerki.

Vaši hčerki Amalija (13 let) in Bela (8 let) gledata to oddajo in kaj pravita na vaše delo?

Gledata in uživata.

Je lažje »krotiti punce« v Sanjskem moškem, izpolnjevati želje v Dnevu najlepših sanj ali usmerjati talente?

Zanimivo vprašanje, a v bistvu je vse te oddaje in moje delo v njih nemogoče primerjati, čeprav povsod predvsem govorim. (smeh) Vsaka od njih resnično zahteva drugačen pristop, izvedbo, že drugačen »mindset« (razmišljanje). Kakorkoli obrneš, je produkcija televizijskega šova veliko skupinsko delo in tudi voditelj je kljub izpostavljenosti vseeno samo del ekipe in tam zato, da oddaja kot celota »štima«. In jaz res upam, da jih bo »štimalo« še veliko!