Pevka je namreč pred kratkim izdala videospot za pesem Lost Cause, v katerem v majici z globokim dekoltejem in kratkimi hlačami s prijateljicami pleše in skače po postelji, oboževalci pa so ji očitali, da za promocijo svojega videa izkorišča status LGBT skupnosti.

Billie je prilila olje na ogenj, ko je objavila fotografijo, na kateri pozira z dekleti. "Obožujem dekleta," je zapisala pod objavo, številni pa so v komentarjih izrazili prepričanje, da se je Billie končno razglasila za članico LGBT + skupnosti. Nekaj dni kasneje so jo posneli s 30-letnim Matthewom, s katerim naj bi bila v zvezi, oboževalci pa so bili besni.

"Vrnem vsa oblačila z njenim likom, ne morem verjeti, kakšna je," "Billie ni takšna, kot jo poznamo," "Preveč se je spremenila," je le nekaj od negativnih komentarjev .

Nato je pevka objavila selfie (sl. sebek) in zapisala, da je utrujena.  "Tudi mi smo Billie", "Še vedno smo jezni","Ljudje so jezni nate",  je samo nekaj komentarjev pod objavo, ki je zbrala 11,5 milijona všečkov.