Nacionalni festival zabavne glasbe

Znano, kdo bo otvoril jubilejni 40. festival MMS

Eva Jandl
9. 6. 2021, 21.00
Deli članek:

Nacionalni festival zabavne glasbe, festival Melodije morja in sonca se po lanskem premoru vrača v Portorož, znanih je tudi nekaj novosti in vrstni red nastopajočih, ki se veselijo, da bodo po dolgem času znova stopili na oder.

Jadran Rusjan
Tudi letos bosta voditelja Lorella Flego in Mario Galunič.

Vrstni red nastopajočih: Samuel Lucas in Maja Založnik (Kdo smo?), Saša Lešnjek (Kaj bi svet brez upanja), Platana (V globino srca), Tomaž Hostnik (Ti sploh ne veš), Tatjana Mihelj (Ples v dežju), Rok Ferengja in Erosi (Mlada luna), Gedore (Ona), Gal Gjurin in Manca Fekonja (Zvezda), Sebastian (Ne spim!), Teo Collori in Franco Ceroici (Kjer se cesta konča), Boštjan Pertinač (Plima) in Eva Boto (Kdo ti bo dušo dal). 

Po lanskem premoru zaradi epidemije koronavirusa, ko je bil festival Melodije morja in sonca (MMS) odpovedan, se glasbeniki in organizatorji veselijo 10. julija, ko bo v amfiteatru Portorož jubilejni, že 40. festival MMS. Kot vedno bo predvajan na nacionalni televiziji, voditelja pa bosta tudi letos Lorella Flego in Mario Galunič, ki veljata za najbolj priljubljen voditeljski par festivala MMS. Mesec pred velikim dogodkom so določili vrstni red nastopajočih: prva bosta nastopila Maja Založnik in Samuel Lucas v duetu s pesmijo Kdo smo?. »Zelo sem vesela, da bom letos del 40. Melodij morja in sonca, z odličnim vokalistom, dragim prijateljem Samuelom Lucasom. Da me je povabil v duet, sem resnično srečna in počaščena. Da bova nastopila prva, si štejem v čast, saj bova na neki način otvorila festival. Ker bom prvič sodelovala na tovrstnem festivalu, sem že v velikem pričakovanju in komaj čakam,« je povedala Maja, vtise pa nam je zaupal tudi Samuel: »Veselim se nastopa na MMS, zlasti da bom svojo avtorsko skladbo, za katero je besedilo spisala Vita Lunaček, zapel v duetu z energično in izjemno pevko ter dobro prijateljico Majo Založnik. Vsekakor bova imela zahtevno nalogo nastopiti kot prva izvajalca, si pa to prej jemljeva v čast, saj bova s pesmijo otvorila jubilejni 40. festival MMS. Na MMS se vračam po dveh letih in sem vesel, da po dolgem odmoru končno delim svojo glasbo z dobrimi ljudmi.«

KUP NOVOSTI

Sicer na festivalu vsako leto slišimo tudi skladbe v italijanščini, letos pa se na festival ni uvrstila niti ena. Prav tako zaradi spreminjajočih se pogojev izvedbe prireditev v času epidemije letos pri glasovanju za zmagovalce ne bo sodelovalo občinstvo v amfiteatru avditorija. Zmagovalca velike nagrade MMS bodo tako določili glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in javnosti s telefonskim glasovanjem – »televotingom«. Uvodni nastop bo tudi letos pripadel zmagovalcu zadnjega festivala, ki bo tokrat drugačen od vseh preteklih. Prvič bomo slišali preplet zmagovalne skladbe Tinkare Kovač, Bodi z mano do konca, in skladbe 2B, Kot morje, ki je prejela nagrado Danila Kocjančiča.

Jadran Rusjan
Letošnji nastopajoči komaj čakajo 10. julij.