Praznovanje, ki si ga lahko privoščijo le redki

Kako svoje rojstne dneve slavijo najbogatejši

Sara Štrk
23. 5. 2021, 17.11
Deli članek:

Rojstni dan – mladi se ga veselijo, starejši pa so vsako leto manj navdušeni nad dejstvom, da se številka na dokumentih zvišuje. No, zagotovo pa bi bili vsi navdušeni nad svojim praznikom, če bi lahko za slavje zapravili več milijonov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

1. VESELIH (IN PRESTIŽNIH) 13! – 10.000.000 evrov

Nekdanji izvršni direktor DHB Industries David Brooks je priredil rojstnodnevno zabavo za svojo hčer Elizabeth in zavidala so ji lahko vsa 13-letna dekleta po svetu. Za praznovanje je Brooks najel dve sobi v prestižnem hotelu Rainbow Room v centru New Yorka, za zabavo pa so poskrbela številna znana imena iz sveta glasbe, med njimi tudi Aerosmith, 50 Cent in Don Henley iz skupine The Eagles. Samo Aerosmithi so za 90-minutni nastop prejeli dober milijon, Brooks pa je poskrbel tudi za transport, glasbenikom je bilo za prevoz na ekskluzivni nastop na voljo njegovo zasebno letalo. Poleg odprtega bara in večhodnega menija za večerjo so gostje odšli domov z darilnimi vrečkami, ki naj bi vsebovale iphone, digitalni fotoaparat in nakit.

2. MILIJONI ZA 60 LET – 20.000.000 evrov

Angleški poslovnež in direktor podjetja Arcadia Group, ki velja za eno najuspešnejših na področju tekstila v Evropi, je za svoj 60. rojstni dan segel globoko v denarnico. Za štiridnevno zabavo na plaži mehiške obale je odštel kar 20 milijonov evrov. Vsi gosti so se v Mehiko pripeljali z zasebnimi letali in med njimi so bila številna znana imena, kot so Leonardo DiCaprio, Kate Hudson in Naomi Campbell. Na zasebni plaži je potekal turnir v odbojki, katerega zmagovalec je prejel tudi denarno nagrado, vsak večer so se gostje lahko udeležili zabave v maskah, za lakoto pa je skrbelo več catering podjetij, ki so gostom 24 ur na dan nudila sveže pripravljeno hrano in pijačo, med drugim tudi burger v vrednosti sto evrov. Ob večerjah so za goste nastopali znani izvajalci, kot so Chris Brown, Carlos Santana in Stevie Wonder.