Zabava

Resničnostna zvezdnica želi postati guvernerka

N.S.
26. 4. 2021, 21.29
Posodobljeno: 26. 4. 2021, 21.30
Deli članek:

Resničnostna zvezdnica Caitlyn Jenner, še pred nekaj leti znana kot Bruce Jenner, slavni očim klana Kardashian, ki je nato spremenil spol, si je zadala poseben cilj. Minuli konec tedna je javno naznanila, da bo na morebitnih predčasnih volitvah kandidirala za guvernerko Kalifornije.

Reuters
Resničnostna zvezdnica Caitlyn Jenner želi sesti na guvernerski stolček Kalifornije.

Odločitev je sprejela tudi zato, ker po njenem mnenju prebivalci Kalifornije potrebujejo iskrenega vodjo z jasno vizijo, sama pa meni, da je za ta položaj ustrezna.

Če bodo volitve razpisane, bo sedanji guverner že četrti predčasno zamenjani guverner v zgodovini Združenih držav Amerike. Caitlyn Jenner, ena izmed zvezd resničnostnega šova V koraku z družino Kardashian, ki si je spol spremenila leta 2015, pa je vložila dokumente, s katerimi bo na morebitnih predčasnih volitvah demokrata, ki je bil izvoljen leta 2018, izzvala. »Kalifornija je že skoraj 50 let moj dom. Sem sem prišla, ker sem vedela, da lahko kdorkoli, ne glede na to, kakšno ozadje ima ali na kateri točki življenja je, svoje sanje spremeni v resničnost,« je svojo kandidaturo naznanila Jennerjeva, ki je pred spremembo spola kot Bruce Jenner leta 1976 na olimpijskih igrah v Montrealu osvojila zlato medaljo, in dodala, da je zadnje desetletje kalifornijski sij bledel z vlado, ki je politiko postavila pred napredek in specifične interese pred ljudi. »Ljudje potrebujejo iskrenega voditelja z jasno vizijo. Žrtvovanje bo precejšnje, odgovornost velika, vseeno pa komaj čakam, da bi vodila sodržavljane in jim pomagala spremeniti trenutno stanje,« je še dodala.