Operacija

Anja Rupel pojasnila, zakaj bergla

Eva Jandl
15. 12. 2020, 20.45
Deli članek:

Pevka Anja Rupel (54) o pripravah na izid novega albuma prihodnje leto, delu na radiu med epidemijo in o tem, zakaj za hojo uporablja berglo.

Boštjan Tacol
Anja Rupel

Na novo ste zapeli pesem Preden gre, ki ste jo sicer prvič zapeli pred 20 leti. Je kakšen poseben razlog, da ste se jo odločili prenoviti?

Marca, med prvo karanteno, sva z Alešem koristno izkoristila skupni čas in v njegovem studiu Bunker, bolj za šalo kot zares, posnela skladbo – priredbo moje stare uspešnice Ne pozabi me. V novi glasbeni preobleki je skladba super zvenela in tako se je rodila ideja, da bi posnela več mojih starejših skladb z novimi aranžmaji. Poleg desetih priredb sva posnela tudi novo skladbo, ki bo izšla po novem letu. Ena izmed priredb je tudi skladba Preden gre, ki je letos praznovala 20. rojstni dan, a v novi preobleki zveni precej drugače kot ob nastanku.

Kdaj ste nazadnje stali na odru, ga pogrešate? Se doma dnevno ukvarjate z glasbo, pojete?   

Na odru letos še nisem stala, pred mikrofonom pa v studiu večkrat. Oder pogrešam, tako kot večina glasbenikov. Na splošno zelo pogrešam obiske koncertov in glasbena druženja …

Osebni arhiv
Zaradi operacije kolka še vedno uporablja berglo.

Kje preživljate čas karantene, kaj počnete? Hodite v službo na radio, se je delo zaradi epidemije kaj spremenilo?

Čas karantene preživljam v glavnem doma, pa tudi na Radiu Slovenija. Nekaj oddaj pripravim doma, večino pa kar v živo. Radijski program normalno funkcionira, a se moramo seveda tudi na radiu strogo držati pravil nošenja maske in razkuževanja ter varnostne razdalje. Delo prav gotovo ni tako sproščeno, kot je bilo prej, a se trudimo, da poslušalci tega ne občutijo.

Na instagramu sem opazila, da ste oktobra uporabljali berglo – kaj se je zgodilo, ste se poškodovali?

Berglo še vedno uporabljam, ker sem bila septembra operirana na kolku ...

(Eva Jandl, foto: osebni arhiv)

***TEMPLATE ZABAVNA POLOVIČKA + ½ L OGLAS POUDAREK: Anja karanteno preživlja doma in v službi na radiu, najbolj pa pogreša koncerte in druženja. OKVIR NA SLIKO: Aleš Klinar - Klinči in Anja Rupel SKUPAJ! Pevka pravi, da je med prvo karanteno koristno izkoristila skupni čas s svojim dolgoletnim partnerjem Alešem Klinarjem in v njegovem studiu na novo posnela več pesmi, pa tudi eno čisto svežo. PODPIS: -4 Zaradi operacije kolka še vedno uporablja berglo. -Aleš Klinar – Klinči in Anja Rupel Aleš Klinar in Anja Rupel sta prvo karanteno preživela v studiu. -anja-rupel (črne rokavice, skrčena roka) Po 20 letih je na novo zapela pesem Preden greš. -anja-rupel (kavbojke, roke v žepih) Novi album napoveduje za prihodnje leto.***