Na mali ulici zraven ljubljanskih Križank se je znašlo res veliko ljudi, kjer se je med zelo pisano druščino trlo tudi znanih obrazov.

Srečen dan, ki se je začel z lutkovno predstavo Korenčkov palček, v kateri igra priljubljeni Jose, se je nadaljeval z igralko Barbaro Vidovič iz gledališča Talija. Najmlajši obiskovalci so bili povsem navdušeni, saj so se po zaključku programa, namenjenega njim, posladkali z bomboni Haribo, vsak pa je prejel tudi svoj izvod Genialca – ugankarske revije za najmlajše. Dan križevniškega soseda so popestrili ljudje, oblečeni v različne kostume, ki so nas popeljali v domišljijski, vzporedni svet.

DOBRODELNE RASTLINE

Prireditev so obiskali tudi tuji ambasadorji v Sloveniji, ki so Križevniški ulici podarili vsak svojo rastlino. Ambasadorje Španije, Brazilije, Irske, Turčije, Francije, Ukrajine, Gruzije, Albanije in Avstrije je presenetila prelepa Eva Jankovič iz plesnega teatra Igen iz Celja. Plesalka in koreografinja je spet dokazala, da je izjemna umetnica, saj je uprizorila prav posebno točko in med plesom delila vrtnice povabljencem, ki so bili nad njeno gracioznostjo očarani. Kot pravi umetniški direktor, koreograf, režiser, pedagog, ustanovitelj in zakoniti zastopnik plesnega teatra Igor Jelen - Iggy.

GLASBA ZA VSE OKUSE

Ko se je sonce skrilo, so na oder stopili člani izjemne skupine Anbot. Pod vodstvom vrhunskega glasbenika in skladatelja Alda Kumarja so z glasbo »okupirali« Križevniško ulico, saj je bila napolnjena do zadnjega kotička. Glasbeniki so doživeli kar nekaj vrhuncev in ljudje so ploskali ter vriskali od navdušenja. Vsekakor bo dan Križevniške ulice vsem obiskovalcem ostal v nepozabnem spominu.