Nagovor

Oglasil se je princ Charles in spregovoril o svoji izkušnji

J.P.
1. 4. 2020, 15.49
Posodobljeno: 1. 4. 2020, 15.55
Deli članek:

Prebolel je okužbo z novim koronavirusom. Izkusil je le blažjo obliko bolezni.

Profimedia
Princ Charles

Po tistem, ko je prebolel okužbo z novim koronavirusom, je princ Charles izkušnjo pandemije opisal kot »nenavadno, frustrirajočo in pogosto vznemirjajočo«.

71-letnik, ki je prvi v vrsti za britanski prestol, je v svojem škotskem domu stopil pred kamero in posnel svoje sporočilo. Prvič se je po samoizolaciji sicer pokazal v ponedeljek.

Princ Charles se je obregnil ob nenavadnost izkušnje, saj se mora okuženi ograditi od svojih najbližjih, zato so te dni v mislih njega in njegove žene Camille Parker Bowles predvsem tisti, ki jih je ljubezen stala katerega od najbližjih, je dejal, ter tisti, ki morajo bolezen prebolevati v osami. O zdravstvenih delavcih je imel povedati le najlepše, je pa poudaril, da potrebujejo podporo države. Zahvalil se je tudi drugim, ki opravljajo nujne storitve, na katere se zanašajo vsi.

Kot smo poročali, je princ pa okužbi izkusil le blažjo obliko bolezni covid-19. Zaenkrat dela od doma, kar pomeni, da je v stiku z dobrodelnimi organizacijami, ki uživajo njegovo podporo.