VRT IN KUŽA

Z vrtnarjenjem se je Mariu odprl nov svet

Eva Jandl
1. 4. 2020, 06.58
Deli članek:

Televizijski voditelj se najraje sprošča z delom na svojem rožnem vrtu, kjer mu družbo dela pritlikavi šnavcer Rudi.

Arhiv
Letos je vrtiček že urejen in pripravljen na novo sezono.

Karizmatični televizijski voditelj Mario Galunič (50) je zdaj predvsem vesel, da so pred izbruhom epidemije posneli kar nekaj oddaj Joker, saj so snemanja, ki bi se naj zgodila v aprilu, odpovedana. Mario sicer rad pove, da svoj prosti čas preživlja tako kot vsi običajni ljudje, posebej rad ima knjige, gledališče, še največ veselja pa ima s svojim vrtom in kužkom Rudijem. Vrtiček ima seveda na deželi, na Dolenjskem, ob hiši na vrtu, kjer goji rože.

»Jaz seveda želim, da je vrt popolnoma urejen. Dela je veliko, včasih ga sam ne morem opraviti in za pomoč prosim tiste, ki to znajo. Gojim namreč trajnice in po nasvete hodim k strokovnjakinji. Odprl se mi je nov svet, ki ga prej nisem poznal: na vrtu imam okoli 30 vrst različnih trajnic, ki jih je treba pravilno kombinirati, vzgajati in obrezovati. Dela je, res, kolikor hočeš,« pravi Mario, njegov vrt pa je tudi zaradi karantene že pripravljen na novo sezono.

Mateja J. Potočnik/Zarja
Zelo je navezan na svojega kužka Rudija.

KUŽA IN TELEVIZIJA

Druga sprostitev pa je Rudi, pritlikavi šnavcer. »Dolgo sem razmišljal, ali imam čas za psa, a ni težav, in zdaj mi je žal, da se za kužka nisem odločil že prej,« pravi Mario, ki te dni seveda porabi tudi za snovanje in raziskovanje televizijskih projektov v upanju, da bo trenutne situacije kmalu konec.