Škandal

Je Cecina hčerka oškodovala Urško Čepin?

Eva Jandl
3. 3. 2020, 20.10
Posodobljeno: 3. 3. 2020, 21.13
Deli članek:

Enaindvajsetletna Anastasija Ražnatović, hči srbske turbo folk zvezdnice Cece in Željka Ražnatovića - Arkana, je stopila na glasbeno pot svoje mame in je že na prvem mestu lestvic. Njena zadnja pesem pa ima enak naslov kot pesem, ki sta jo pred kratkim izdala Slovenca Urška Čepin in Steffanio.

Osebni arhiv
Anastasija je pred pevsko kariero delala kot manekenka, uspešna je bila tudi v tujini.

Srbski mediji se te dni posvečajo Anastasiji Ražnatović, hčerki znane srbske pevke Svetlane Ražnatović – Cece in Željka Ražnatovića – Arkana, paravojaškega vojskovodje in politika, ki je bil ubit, ko je imela Anastasija komaj dve leti. Slednja ima še dve leti starejšega brata, ki se je pred kratkim poročil, in Ceca bo tako kmalu postala babica. Anastasija, manekenka in  študentka beograjske fakultete za biznis, se je odločila, da gre po stopinjah svoje mame, ki velja za simbol turbo folk glasbe v Srbiji. V roku enega leta je izdala že dve pesmi, a s tretjo je imela precej težav. Pesem z naslovom Heroina je namreč v demo verziji »zašla« na splet lani jeseni. »Iz do zdaj nepojasnjenih okoliščin je nedokončana verzija pesmi Heroina pricurljala v eter prehitro, ko še ni bila dokončana, zato sem se odločila, da jo objavim ob 'lirik videu'. Bilo mi je zelo težko, ker se je nekdo poigral z mojim delom, saj sem se temu projektu posvečala vse od oktobra,« je ob izidu izpopolnjene pesmi, ki je v 24 urah pristala na vrhu spletne lestvice, povedala Anastasija. Vsekakor ne moremo mimo dejstva, da sta konec leta pesem z enakim naslovom izdala tudi povratnica na medijsko sceno Urška Čepin in Steffanio, ki se ga spomnimo iz zasedbe Game Over. Urško smo zato poklicali za komentar.

Osebni arhiv
Urška Čepin in Steffanio sta pesem z naslovom Heroina izdala konec lanskega leta.

Prvič slišim za to

»Ne poznam Anastasije in njene pesmi, prvič slišim za to, da bi imela kakšna pesem enak naslov kot moja,« nam je prijazno povedala Urška, ki smo jo zmotili v fitnesu. »Lani poleti smo pesem Heroina posneli, jeseni smo posneli videospot in nato decembra oboje predstavili.« Kaj meni o tem, da ima Anastasijina pesem enak naslov kot pesem, ki jo pojeta Steffanio in ona? »Mogoče pa je slišala mojo pesem in ji je bila zelo všeč,« je odgovorila Urška. Tako kot Anastasija namreč tudi Urška nastopa predvsem v Srbiji, saj se po njenih besedah tovrstna glasba posluša v tamkajšnjih klubih, korektnega povabila za nastop v slovenskih klubih pa ne bi zavrnila, nam je še povedala.

Heroina ni zadnja pesem

Urška Čepin, ki se je po 10 letih vrnila na medijsko sceno s pesmijo Heroina, ki jo je zapela skupaj s Steffaniem, pravi, da še ni slišala za Anastasijino pesem, ki ima enak naslov. Drugače pa pripravlja že nove pesmi: »Narejeni so tudi scenariji za videospote, ki bodo samo stopnjevali naskok na vrh glasbene scene. Veliko je še idej, ki bodo v kratkem realizirane,« je še povedala Urška.

Anastasija se je sicer z glasbo začela ukvarjati šele pred dvema letoma, njena prva pesem je imela v treh mesecih več kot tri milijone ogledov, kmalu je izdala drugo, a pri tretji, pesmi Heroina, se je zalomilo, saj se je na spletu najprej ilegalno znašla demo verzija. O tem »škandalu« se je veliko pisalo, po objavi prave verzije pa je Anastasija postala ena najpopularnejših glasbenih zvezd v Srbiji.