Modna policija

Moški v krilu, očala Eltona Johna, volančki in srečanje iskrenih prijateljev

W.Y.
12. 2. 2020, 06.56
Deli članek:

Pod lupo: Kje in kako močno so te dni blesteli znani Slovenci?

Mediaspeed
Jure Longyka in Bernarda Žarn.

Outstanding, podelitev nagrad Europlakata: Jure Longyka in Bernarda Žarn, voditelja

Sem morala dvakrat pogledati, kaj je to za ena punca zraven Žarnove. Jureta Longyko in njegovega žametnega glasu še nisem videla v krilu. Prisežem, da ne.  Po navadi je oblečen v klasična oblačila z rahlim retro pridihom, zato močno dvomim, da je bilo tole njegova izbira. Ne vem, ali se strinjam s tem, da je treba moške vtakniti v krilo za vsako ceno. Razen če si Škot seveda. Ali pa duhovnik. Žarnova je tako kot vedno brezčasna v svojem klasičnem stilu. Ne razumem sicer teh oblek, ki imajo navlečeno čipko čez kratko kombinežo. Če sta za tale dogodek imela stilista, je združil nezdružljivo. Vsak je iz svojega filma. Brez koncepta.

Otvoritev Dvorane slovenskega filma, Kolosej: Urška Comino, piarovka

Mediaspeed
Urška Comino

Vpadljivo oblečena in markatna piarovka na tem filmskem dogodku ni bila neopažena. S temle ognjemetom barv tega tudi ni nameravala. Če hočeš, da te vsi opazijo in da se ne zaletijo vate, natakni nase vse, kar imaš v omari. In izbiraj z zaprtimi očmi.  Mešanica med barvno slepo Cruello de Vil in kosmatim medvedkom. Še Elton John bi ji zavidal očala. Vsega je preveč. Od preveč pa utegne boleti glava.

Veliki rotarijski dobrodelni ples, Festivalna dvorana: Darja Kuhar Kotnik, podpredsednica Društva za zdravje naroda, in Rajko Kotnik, državni pravobranilec

Mediaspeed
Zakonca Kotnik

Pri nas malokrat vidimo dogodke, na katerih je jasno, da moraš priti v večerni obleki, če nočeš tvegati družbenega harakirija. Ena takšnih redkih prireditev je ples rotarijancev ali lionsov. Takrat gospe iz ozadja omare potegnejo dolge svilene, žametne in satenaste obleke, čez rame ogrnejo krznene štole in potem se vsi skupaj za eno noč pretvarjajo, da so del nekega drugega visokega sveta, kjer se pije šampanjec z zlatimi listki, grizljajo kanapejčki s kaviarjem beluge in se udari kakšen počasen valček ali dva. Gospodje za ta večer odpihnejo prah z metuljčkov, pljunejo na salonarčke in jih zglancajo, morda si celo izposodijo smoking. Prijazen in preprost večer samih dobrih, iskrenih prijateljev. In pusta sploh še ni.