Zabava

Romantični Erosi: Vroča srca sredi mrzle zime

N.S.
26. 1. 2020, 08.00
Deli članek:

Štirje odlični glasbeniki, ki jih vodita glasbeni eros in izpovedovanje čustev, so konec lanskega leta izdali nov singel z naslovom Le bog ve, kako te ljubim, hit zaljubljenih. V februarju in marcu pa se bodo z Manco Špik in gostujočim Markom Škugorjem podali na veliko koncertno turnejo Mediteranski večer po slovenskih mestih.

Marko Delbello Ocepek
Skupina Eros zadnje čase največkrat sodeluje z Manco Špik.

Svoje prve oboževalce je vokalna skupina Eros pridobila s pretanjenimi priredbami, med katerimi sta tudi nepozabni Njej in Šum na srcu, sloves romantikov pa jim je ob drugih pomagala ustvariti avtorska skladba Kako naj jo pozabim.

Ker so zvesti svojemu imenu, ostaja eros njihov osrednji moto, saj so dovzetni za vse skrivnosti ljubezni, s katerimi odkrivajo življenje, so strastni in predani. Tenorista Matej Dolar in Miha Lesjak, baritonist Dejan Korenak in basist Jože Sadek so tisti, katerih glasovi vznemirjajo srca poslušalk in poslušalcev ter jih hitro pritegnejo v čarobni krog glasbe o uslišani ljubezni in popolni pripadnosti. Lahko bi rekli, da izvrstno opravljajo simbolno vlogo. S svojim petjem prinašajo srečo in združujejo pare, zato ne preseneča, da so zelo zaželeni pevci tudi na porokah.

PESTER REPERTOAR, SRCE NA MEDITERANU

Člani zasedbe so si podobni v veri o nepremagljivosti ljubezni, glasbeni izkušenosti in nadarjenosti, razlikujejo pa se v glasbenih okusih, zato je njihov repertoar res širok. Izvajajo različne zvrsti glasbe: pop, narodnozabavno, gospel, popevke … Velik del namenjajo ustvarjanju a capella petja in ohranjanju narodne ter umetne pesmi, pri srcu jim je tudi dalmatinska glasba. Prav ta jih je povezala s prvim glasom Dalmacije, tudi na Slovenskem zelo priljubljenim Markom Škugorjem, s katerim po vrsti polnijo koncertne dvorane in celo trge. Konec prejšnjega poletja so do zadnjega kotička napolnili celjski Muzejski trg z Večerno glasbeno čarovnijo in z doseženim uspehom začeli tradicijo, ki jo bodo nadaljevali letos z junijskimi koncerti na petih osrednjih mestnih trgih – v Škofji Loki, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in Kopru.

NAVDIH SO MORJE, SONCE IN PRIJATELJSTVO

Na svoji poti so sodelovali z različnimi izvajalci, v zadnjem času pa so se najbolje ujeli s pevko Manco Špik, s katero so posneli uspešnico Bela barka. Njihova iskriva žensko-moška energija je spodbudila idejo o skupni turneji, ki jo bodo začeli na dan ljubezni, valentinovo, v Avditoriju Portorož, še isti vikend nadaljevali v rogaški Kristalni dvorani in športni dvorani v Slovenskih Konjicah na 3. tradicionalnem Valentinovem z Erosi. Sploh konjiški koncert je v tem okolju ena najbolj odmevnih prireditev, ki ima že množico rednih obiskovalcev. Na letošnjem bodo zaznamovali šesto obletnico delovanja in pridih valentinovega obogatili tudi z gostoma iz Dalmacije ter Dejanom Vunjakom. Na svoja februarska gostovanja z mediteranskimi večeri vabijo še v Cerklje na Gorenjskem in Mursko Soboto, marec pa začenjajo v Ajdovščini, Novem mestu in Celju. Za dan žena bodo peli na Ptuju, nato jih boste lahko slišali še v Bovcu, Litiji, Lendavi in Domžalah. Zadnji vikend v marcu bodo nastopili v Metliki, na Bledu in v Pivki. Dinamično glasbeno križarjenje, ki so ga navdihnili morje, sonce in prijateljstvo med izjemno pevko Manco Špik in izvrstnimi člani skupine Eros, bo poslušalce gotovo navdušilo.

VROČA SRCA SREDI MRZLE ZIME

Zakaj so za rdečo nit nastopov izbrali Mediteran? Njegovo neverjetno moč bodo prenesli v nepozabne večere, polne romantičnosti, sončnih občutij, pristnih čustev in vsega dobrega, kar podarja življenje. Z melodijami bi radi vzvalovili vsa srca in pri vseh vzbudili veselje ter v mrzlih mesecih poskrbeli za toplo razigranost in srečo. Vse to, kar najraje počnejo tudi v najpomembnejših trenutkih mladoporočencev, ki jih fantje s svojimi vokali pogosto razveseljujejo.