Fotografija pove več kot tisoč besed

FOTO: Pivčeva z družbo v popolni ekstazi

Si.R.
26. 1. 2020, 07.55
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel Aleksandro Pivec ob spremljanju rezultatov kongresa stranke Desus in zavedanju, da je premagala Karla Erjavca.

sta
Pričakovanje.

Foto 1

Pričakovanje. Pozorno spremljanje dogajanja, sedenje pretežno na prednjem delu sedala ter vidna napetost v telesu med sedenjem govorijo o pričakovanju izida oziroma razpleta dogodkov.

sta
Samozavestno rokovanje.

Foto 2

Samozavestno rokovanje. Žensko rokovanje sede, z obratom rahlo nazaj k sogovorniku, predvsem pa z dobrim, neposrednim očesnim stikom, govori o suvereni, samozavestni sogovornici, ki se dobro zaveda svojega položaja.

sta
Nadzorovano veselje.

Foto 3

Nadzorovano veselje. Toga drža telesa, dlani, sklenjene pred telesom, in veselje, ki je trenutno vidno le na obrazu, v povezavi z veseljem okolice pričajo o dobrem samonadzoru ter zavedanju o prisotnosti fotografskih objektivov.

sta
Ekstaza.

Foto 4

Ekstaza. Dlan, dvignjena nad višino glave in v povezavi s pozitivnimi signali ostalega telesa, izraža razpoloženje velikega veselja, pogosto tudi ekstaze.

www.edvardkadic.com
Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo.