Za praznike vedno doma

Davor Radolfi ne more pozabiti prijatelja Oliverja Dragojevića

E.J.
2. 12. 2019, 20.40
Deli članek:

Glasbenik Davor Radolfi nam je zaupal zabavno zgodbo o preminulem pevcu Oliverju Dragojeviću in še, zakaj ga za praznike ne najdemo v kuhinji.

Osebni arhiv
Radolfi Davor in Oliver Dragojevvić

Dalmatinski pevec Davor Radolfi (63) ima eno samo pravilo: za božične in novoletne praznike je doma s svojo družino in ne na katerem izmed odrov. Tako bo tudi letos, nam je zaupal: »Kot vsako leto bom seveda tudi letos doma, ker obožujem ta čas v letu.« Davor ima s soprogo Jano dve hčerki, Saro in Leo, ter vnukinjo Emo, ki sicer želi po dedkovih stopnjah, saj zelo rada poje.

Promo foto
Davor pravi, da obožuje december in praznično vzdušje.

Tako preživljajo praznični mesec: »Pri nas se kuha in peče pecivo in kolače. Jaz na žalost sploh ne uspem priti do kuhinje oziroma sploh nimam ’šans’, saj žena, hčerke in vnukinja želijo vse pripraviti. Jaz jih samo motim. No, zelo rade pa skupaj kaj zapojejo in tu sem pa jaz na svojem terenu. In potem skupaj pojemo.«

Osebni arhiv
Vnukinja Ema je največja oboževalka svojega dedka.

ANEKDOTA Z DRAGOJEVIĆEM

Davor Radolfi ne more pozabiti prijatelja Oliverja Dragojevića. »Z njegovim bratom Aljošo sva bila najboljša prijatelja in večkrat se nama je pridružil še Oliver. Skupaj smo radi odšli v mesto in se zabavali, bil je res dober prijatelj.« 

Kot mnogi glasbeniki se tudi Davor Radolfi rad spominja preminulega glasbenika Oliverja Dragojevića, s katerim se je rad družil. »V spominu mi bo najbolj ostala njegova strast do življenja in seveda lepe pesmi,« pravi Radolfi. »Imam pa eno zabavno anekdoto: Na nekem nočnem druženju v Splitu mi Oliver kar naenkrat reče: pridi pogledat mojo novo barko. Odpravila sva se in prišla do njegovega desetmetrskega čolna. Dober, lep čoln. Ko sva si ga ogledala od zunaj, sva želela na čoln in doživela presenečenje: namesto mostička je bila tam le tanka deščica. Nisva si upala stopiti nanjo, pa sva skočila na čoln. Potem sva želela nazaj na kopno, a si nisva upala skočiti in sva se odločila, da bova kar prespala na čolnu,« se spominja Davor, ki še vedno rad zapoje kakšno pesem prijatelja Oliverja Dragojevića.