Marko Bošnjak komisiji ni izročil dokumentov, s katerimi bi ovrgel sum o utaji davkov pri oddaji stanovanja v Ljubljani. "Ni želel razkriti listin oziroma omogočiti preverjanja izvirnosti listin ter delodajalcu podati popolnih pojasnil in informacij, s katerimi bi se nesporno in brez vsakega dvoma lahko zavrnili očitki v povezavi z domnevnimi kršitvami," so navedli v komisiji.

V Banki Slovenije, kjer so ga prijavili KPK, pa na uraden odgovor komisije še čakajo. Če bo komisija podala ugotovitve o kršitvah v ravnanju funkcionarjev, bo svet Banke Slovenije presojal, ali so podani razlogi za nadaljnje postopke, so pojasnili. 

"Banka Slovenije težko živi z dilemo oz. dvomom, da drugi človek Banke Slovenije ni ustrezno ravnal v zvezi z oddajo premoženja v najem in plačila davščin. Ugotovljeno je bilo, da teh dokumentov ni izročil in to je v skladu z našim zakonom neintegritetno dejanje," je za televizijo dejal predsednik komisije Boris Štefanec

Bošnjakovo stanovanje na Grablovičevi, veliko dobrih 40 kvadratnih metrov, naj bi viceguverner oddajal za 500 evrov mesečno, pri tem pa naj ne bi prijavljal dohodkov od oddajanja stanovanja. S tem naj bi državo prikrajšal že za več tisoč evrov, saj naj bi z oddajo stanovanja doslej zaslužil približno 30.000 evrov.