Werner

Legendarni pevec že trideset let na odrih

E.J.
29. 11. 2019, 21.12
Deli članek:

Nova Wernerjeva pesem združuje strasti in epizod za 30 let njegovega glasbenega delovanja, sledijo koncerti v Sloveniji in na Hrvaškem.

Boštjan Tacol
Bogato glasbeno pot je pevec začel pred tremi desetletji.

Glasbenik Werner te dni praznuje zavidljivo trideseto obletnico svoje glasbene kariere, predstavlja novi hit z naslovom Kada voli srce južnjačko, kmalu pa sledi dvojni album z naslovom Lom! Pesem Kada voli srce južnjačko združuje strasti in epizod za 30 let. Kakšnih je šele teh 30 let, če to srce tudi poje, piše in se skozi glasbo razdaja na slovenskih tleh? »Lom,« je njegov odgovor skozi smeh. Werner ima to južnjaško srce, ta nalezljiv smeh in dobro voljo. Po rodu Hrvat je svojo glasbeno pot začel na domačih tleh ter osvajal in osvojil s pesmijo, višino in prijaznostjo. Tak je še danes, ko že leta polni dvorane v Sloveniji, kjer je njegovo 'južnjaško srce' našlo dom. To je zagotovo pestra, dolga in uspešna glasbena pot, ki ima za sabo veliko zvestih ljubiteljev njegove glasbe, oboževalk, znank, znancev, prijateljev in uspešnih sodelovanj. Toliko pesmi, koncertov, presenečenj, smeha in tudi solz sreče, da jih je težko zbrati. Vsega skupaj je za ogromno nepozabnih spominov – iz 30 let.

POP TV
Nalezljiv smeh in dobra volja ga opišeta najbolje.

VELIKO PRAZNOVANJE

Takšno obletnico je treba praznovati, in sicer z novim albumom, na koncertih v Sloveniji in tudi na Hrvaškem. »Kada voli srce južnjačko« napoveduje praznovanje, »fešto« in Lom, kot je Werner naslovil tudi album, ki prihaja. Ni namreč pozabil na hrvaški trg, kjer je snemal svoje prve pesmi in izdal svojo prvo ploščo. »V Slovenijo me je pripeljala ljubezen do moje Andreje. Preselil sem se, se naučil jezika in že vsa leta prepevam v slovenščini. Zdaj pa je čas, da nekaj naredim tudi za svoje oboževalce na Hrvaškem,« pravi Werner.