Tina Turner

Od megazvezde do presrečne upokojenke

N.S.
29. 11. 2019, 20.25
Posodobljeno: 29. 11. 2019, 22.07
Deli članek:

Tina Turner velja za eno najbolj prodajanih glasbenic v zgodovini glasbe, prislužila si je tudi naziv kraljice rock 'n' rolla, v svoji zavidljivi karieri pa je prejela 11 grammyjev in nagrado za življenjsko delo.

Profimedia
Dopolnila je 80 let, in čeprav je se spopada z zdravstvenimi težavami, pravi, da uživa življenje, kot že dolgo ne.

Pop-rock ikona in kraljica rock 'n' rolla Tina Turner se je v svoji dolgoletni glasbeni karieri na odru vrtela kot le redkokatera glasbenica, svetu pa je podarila uspešnice, kot so The Best, What's Love Got To Do With It, Golden Eye, We Don't Need Another Hero, in mnoge druge.

Glasba je bila njeno gorivo in energija, ki jo je izžarevala na svojih nastopih, je bila naravnost evforična – kar so seveda čutili tudi njeni oboževalci. A medtem ko je njena kariera blestela, je bilo njeno zasebno življenje nekoliko manj cvetoče. Kot deklica se je počutila nezaželeno in neljubljeno, po svoji prvi poroki pa je namesto ljubezni izkusila bolečino, trpljenje in strah.

Reuters
Z možem Erwinom že leta živi v Švici, kjer na polno uživa kot »upokojenka«.

Pred kratkim je Tina priznala, da uživa v svoji upokojitvi in da ji je čiščenje in urejanje hiše zdaj ljubše od kakršnihkoli zabav. In čeprav se spopada z zdravstvenimi težavami, pravi, da uživa življenje, kot že dolgo ne. Leta 2013 se je Tina tudi odpovedala ameriškemu državljanstvu in postala državljanka Švice, kjer živi z Erwinom. »On je moje vse. Obožujem ga. Midva sva eno. Kaj imam najraje z njim? Življenje ... « je svoje trenutno obdobje opisala slavljenka.