SLOVENSKI PONOS

Slovenski plesni zvezdi navdušili kraljevo družino

N.S.
14. 11. 2019, 20.42
Posodobljeno: 14. 11. 2019, 21.48
Deli članek:

Na enem največjih državnih praznikov Združenega kraljestva je bila v slovitem Royal Abert Hallu gala slovesnost, na kateri je bil prisoten ves političen vrh s kraljevo družino na čelu. Na odru sta zaplesali tudi slovenski plesalki Nina Gerič in Gordana W. Grandošek, ki sta navdušili kraljico, Williama, Kate, Charlesa, Camillo in druge.

Osebni arhiv
Plesalka Gordana Grandošek Whiddon (levo), zvezdnik Jeff Goldblum in plesalka Nina Gerič.

Vsako leto se v slovitem Royal Albert Hallu s proslavo poklonijo in spomnijo vseh britanskih žrtev vojn, kar je pri njih zelo velik praznik. Dogodek je v soboto, ki je najbližja 11. novembru, letos pa so praznovali tudi 75. obletnico, zato je bil dogodek še bolj svečan, z najpomembnejšimi imeni v Združenem kraljestvu. Za nas je svoje vtise delila plesna prvakinja Nina Gerič.

Kaj vam pomeni ta nastop, v katerem ste blesteli pred kraljevo družino? 

To je verjetno najpomembnejši plesni nastop v moji karieri. Plesati v Royal Albert Hallu pred kraljico in njeno družino ter seveda vsemi ostalimi najpomembnejšimi in najodmevnejšimi imeni na otoku je prav posebna čast. Z besedami je težko opisati vse občutke, ki sem jih doživela, lahko pa rečem, da sem zelo vesela, počaščena in ponosna. 

Osebni arhiv
Nina v družbi soplesalca in partnerja Domenica Palmisana

Ste bili kaj živčni, ker ste vedeli, da plešete pred kraljevo družino?

Po navadi pred nastopom občutim tiste prijetne metuljčke v trebuhu, ki jih povzroči adrenalin, tokrat pa morem reči, da sem občutila tudi strah. Ampak strah v smislu spoštovanja. Spoštovanja do kraljice in kraljeve družine, do dvorane Royal Albert Hall, ki je tako mogočna, velika, saj sprejme 5500 ljudi, do preživelih v vojnah, ki so bili tam – najstarejši preživeli gospod je star 105 let – ter do vseh ostalih povabljenih in ne nazadnje do dogodka samega, ki Angležem pomeni res veliko. 

Od Slovenk ste plesali vi in Gordana W. Grandošek, obe, ki sta navdušili tudi v šovu Zvezde plešejo. Kako je sploh prišlo do tega, da sta bili tam? 

K sodelovanju naju je povabil koreograf. Ko sem prebrala elektronsko pošto, sem najprej pomislila, da morda nisem razumela prav, potem pa sem počasi dojela, da se to dogaja zares in da sem ena tistih srečnic, ki bodo plesale pred kraljico in kraljevo družino. Bila sem zelo vesela, toda dokler nisem prišla tja, se še vedno nisem zavedala, za kako velik in pomemben nastop gre. 

Osebni arhiv
Z nastopom v Royal Albert Hallu je zelo zadovoljna in sije od ponosa.

Nam lahko zaupate še kakšno zanimivost?

Nastopali smo ob spremljavi kraljičinega benda, na klavir pa je igral hollywoodski zveznik Jeff Goldblum. Na dogodku sta nastopila tudi pevka Leona Lewis in James Blunt. Mislim, da ni treba posebej poudarjati, da smo bili za ta nastop izbrani plesalci, ki imamo za seboj preplesanih že mnogo kilometrov, a se je vseeno skoraj vsakemu zgodilo, da je za trenutek pozabilo koreografijo. Še dobro, da je bilo to samo na generalki. (smeh)