princ in princesa

Monaška dvojčka imajo za rešitelja kneževine

S.N.Č.
11. 9. 2019, 20.41
Deli članek:

Edini kraljevi dvor, o katerem se je že večkrat šušljalo, da se ga drži prekletstvo, je monaški. Nesreče in afere so se vse od smrti oboževane vladarice Grace Kelly kar vrstile.

Profimedia
Princa Jacquesa in princeso Gabrielle Monačani obožujejo.

Celo ko je princ Albert prevzel vladarsko žezlo in se zaročil z olimpijsko športnico in lepotico Charlene Lynette Wittstock, v vseh pogledih idealno za članico kraljeve družine, se je zdelo, da nad dvorom ždi nek urok. Zaročenka naj bi namreč zapadla v globoko depresijo, tik pred poroko naj bi tudi poskušala pobegniti z dvora, kjer naj bi jo po nekaterih teorijah zadrževali na silo, da jim ne bi povzročila sramote.

Profimedia
Že ob krstu dvojčkov 15. maja 2015 so se pojavili prvi komentarji, da gre knežji družini na bolje.

UGIBANJA

Poroko so leta 2011 vseeno uspešno izpeljali, a fotografije z obreda so bolj ali manj prikazovale precej žalosten princesin obraz. Seveda pa obstaja tudi možnost, da so mediji fotografije namenoma izbrali tako, da so podkrepili svoje teorije zarote o depresivni princesi.

Ob poroki se je veliko pogrevalo tudi Albertovo življenje, preden je spoznal Charlene, ki so ga zaznamovale številne ženske in tudi dva zunajzakonska otroka, ki ju je princ sicer velikodušno priznal za svoja.

Profimedia
Princesa Gabrielle je po mnenju Monačanov lepoto in milino podedovala od babice Grace.

Tudi največji optimisti so takrat dvomili o uspešnosti zakona. In potem ko se je mesece in mesece čakalo, da z dvora sporočijo veselo novico o naraščaju, tudi te ni bilo … Vse do leta 2014. Ko je prvi novici, da se bo na dvoru zibalo, čez čas sledila druga, da princ in princesa pričakujeta dvojčka, je bila to novica leta v Monaku.

PRELOMNICA

Po rojstvu 10. decembra 2014 je 15. maja 2015 sledila uradna predstavitev dvojčkov princa Jacquesa Honoréja Rainierja Grimaldija in princese Gabrielle Therese Marie Grimaldi ob njunem slovesnem krstu v katedrali svetega Nikolaja. Ljubeča starša, ki sta tudi drug drugemu izkazovala nežnost, sta bila živ dokaz, da se črne napovedi niso uresničile. V javnosti sta bila z otroki vse bolj nasmejana, dvojčka pa vse bolj oboževana. V veselje Monačanov se sreča na podobah idilične družine le še stopnjuje.

Profimedia
Princesa Charlene in princ Albert se v javnosti vse pogosteje pojavljata z otrokoma.

In ko je včeraj na tradicionalni piknik ob koncu poletne sezone v park Antoine prišla vsa družina, je bila deležna gromkega aplavza in vzklikanja.

»Dvojčka sta rešitelja našega dvora, kdo ve, kam bi zašla vladar in vladarica, če ju ne bi Bog poslal z neba za darilo,« so monaški mediji med drugim čustveno zapisali ob svežih fotografijah.