DOBROTA

Odgovorno vzorništvo mladim podprli estradniki

N.S.
11. 9. 2019, 21.00
Deli članek:

Vzorništvo je izjemno pomembno v razvoju mladih in življenju vsakega posameznika in prav vsak je vzornik, pa če to želi ali ne. Ima pa vsak izbiro, ali bo dober ali slab vzornik. Da bodo dobri vzorniki, so med drugim izbrali številni znani Slovenci in Slovenke.

Arhiv
Boris Cavazza je takoj podprl akcijo in postal ambasador.

Vseslovensko pobudo so podprli raper Zlatko, igralca Boris Cavazza in Domen Valič, radijska voditelja Ivjana Banić in Miha Deželak, Jani Jugovic - Cool Fotr ter športniki Sara Isakovič, Tina Mrak, Veronika Macarol, Tine Urnaut in Sani Bečirović.

Vzorništvo je izjemno pomembna vloga vsakega zemljana, zato je tudi nastal projekt Bodi dober, bodi kul!; podpirajo ga številni znani slovenski športniki, igralci, pevci, strokovnjaki in podjetniki, ki skupaj spodbujajo k zavedanju o odgovornosti posameznika, da je vsak na vsakem koraku vzornik in s svojim obnašanjem soustvarja ter vpliva na obnašanje mladih.

ZA ZDRAVE VREDNOTE TUDI PREDSEDNIK

Matej Kolaković
Jani Jugovic - Cool Fotr je za otroke vedno pripravljen priskočiti na pomoč.

Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki bo prav danes na Brdu pri Kranju s sogovorci naslovil zbrane na dogodku Bodi dober, bodi kul! Ker otroci ves čas spremljajo starše in učitelje ter vse ostale in povzemajo njihove navade, aktivnosti, odzive, bodo ozaveščeni ravnatelji in učitelji na dogodku debatirali o posameznikovi odgovornosti, vzorništvu, potencialu mladih možganov in zmanjšanju razkoraka med govorjenjem in vedenjem. Namen dogodka je motivirati čim več slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanov k sodelovanju pri projektu ter tako opozarjati na posameznikovo vlogo v družbi. Aktivnosti bo ekipa izvajala v želji po opolnomočenju odgovornih mladih, z zdravimi vrednotami, zdravo mero samozavesti, s sposobnostjo odločanja in s spoštovanjem do sebe ter drugih.