Škandal

Je tudi Lady Gaga naredila plagiat?

N.S.
12. 8. 2019, 20.20
Posodobljeno: 12. 8. 2019, 21.55
Deli članek:

Potem ko so dokazali, da je pesem Dark Horse pevke Katy Perry plagiat, za kar bo morala plačati vrtoglavi znesek, zdaj nova obtožba leti na slavno megazvezdnico Lady Gaga.

Reuters
Ronsen trdi, da je Lady Gaga skopirala njegovo melodijo iz treh tonov: G, A, B, sam pa zdaj po legalni poti zahteva, da se obe strani pogodita za »več milijonov« nadomestila.

Pred dnevi se je oglasil glasbenik Steve Ronsen, ki trdi, da je slavna ameriška pevka Lady Gaga za pesem Shallow vzela nekaj ključnih elementov iz njegove skladbe.

Lahko se zgodi, da ameriško zvezdnico Lady Gaga čaka sodišče. Kajti nanj se namerava obrniti glasbenik Steve Ronsen, ki trdi, da je zvezdnica »ukradla« nekaj ključnih elementov iz njegove pesmi Almost, ki jo je napisal leta 2012. Govor je o Gagini uspešnici Shallow, ki jo je izvedla za film Zvezda je rojena, v katerem je tudi igrala. Priljubljena pesem Shallow, ki jo v filmu izvajata Lady Gaga in Bradley Cooper, je dobila kar nekaj prestižnih nagrad, med njimi zlati globus. Avtorji pesmi so poleg priljubljene pevke še Mark Ronson, Anthony Rossomando in Andrew Wyatt, kot producenta pa sta se podpisala Gaga in Benjamin Rice.

Obtožba

Glasbenik Steve Ronsen trdi, da je skopirala del njegove melodije, zato razmišlja, da bo pravico iskal na sodišču. Tako so se že oglasili Gagini odvetniki, ki menijo, da želi Steve priti do lahkega zaslužka, poleg tega je melodija zelo razširjena, kot primer so navedli tudi pesem zasedbe Kansas Dust in the Wind. V primeru, da bo šlo za resno tožbo, bo tudi znesek precej večji kot pri Katy Perry, kar pomeni velik udarec po žepu pevke Lady Gaga.