SLAVLJENKA

Vojvodinja Cornwallska danes praznuje 72 let

N.S.
17. 7. 2019, 20.50
Deli članek:

Potem ko je Camilla Parker 20 let veljala za osovraženo razdiralko zakona princese Diane, so vojvodinjo Cornwallsko vendarle toplo sprejeli in jo označili za »vojvodinjo ljudskih src«.

Profimedia
Popolnoma se je zlila s kraljevo družino.

Pred natanko dvajsetimi leti je završalo in svet se je praktično ustavil, ko sta iz slovitega Ritz Hotela v londonskem Piccadillyju izstopila moški in ženska srednjih let.

Profimedia
Vedno je pripravljena na zabavo in se tudi šaliti.

Vir z dvora je povedal, da vojvodinja letos ne bo na veliko praznovala, ampak bo svoj rojstni dan proslavila v krogu princa Charlesa in najbližjih prijateljev ter dvorjanov. 

Takrat sta namreč britanski princ Charles in Camilla Parker svetu uradno naznanila svojo romanco. »Spoznajte ljubico!«, »To je razdiralka kraljevega zakona!«, »Diano zapustil zaradi te ženske« – takšni in podobni naslovi so polnili časopise po vsem svetu in Camilla je v trenutku postala državni sovražnik številka ena. Največji izziv za danes 72-letno vojvodinjo je bil, kako bo oprala svoje ime in ljudstvu, ki jo je praktično sovražilo iz dna duše, dokazala, da ni pošast, za kakršno jo imajo.

SLAVI ŽIVLJENJE IN LJUBEZEN

V vseh teh letih Camilla ni popustila pod težo številnih polen pod nogami in je s pokončno glavo prenašala vse, kar so ji mediji in ljudje namenili. In očitno je vedela, kaj počne in kam pluje njena ladja, saj ji je uspelo nemogoče. Priljubila se je ljudem, medijem in vsem, ki so bili doslej njeni nasprotniki, ter postala vojvodinja ljudskih src, vzljubila pa jo je tudi kraljica Elizabeta. In prav danes ta močna ženska, ki velja za pravo veseljakinjo, praznuje 72. rojstni dan.