Davor Radolfi

Dalmatinski šarmer posnel novo pesem s Slovenci

E.J.
8. 7. 2019, 20.42
Deli članek:

Davor Radolfi, najbolj romantični dalmatinski pevec, je zapel pesem, ki je nastala pred 20 leti, zvoke inštrumentov pa je poustvaril slovenski Vokalni band Kreativo. No, čisto vse ni šlo gladko, na snemanju so namreč doživeli neprijetno nesrečo.

Osebni arhiv
Radolfi je zapel pesem slovenskega avtorja Primoža Peterce, ki jo je napisal pred 20 leti na Hvaru, navdihnjen z ljubeznijo.

Dalmatinski šarmer Davor Radolfi (63) je tokrat posnel pesem s Slovenci. Povezal se je z Vokalnim bandom Kreativo in posneli so pesem Mila, ki pa je potrebovala kar 20 let, da je zaživela. Takrat je Davor spoznal Primoža Peterco, pisca glasbenih besedil in skladatelja.

»Bilo je na poroki Darje Švajger, jaz sem ji za darilo zapel Ave Mario, Primož pa je bil tudi tam, saj je zanjo napisal obe pesmi, s katerima je tekmovala na Evroviziji,« o začetkih dolgega prijateljstva pripoveduje Radolfi.

Letos pa je Primož Davorju zaigral pesem, ki jo je napisal pred 20 leti, na otoku Hvaru, ko je bil vznesen zaradi ljubezenskih občutij. Zdaj sta se odločila, da jo bosta posnela. K sodelovanju sta povabila še slovenski Vokalni band Kreativo, ki je večkrat mednarodno nagrajena vokalna skupina, izhaja pa iz znanega zbora Perpetuum jazzile. Ti so zapeli vse zvoke inštrumentov, Davor pa je prispeval svoj glas in zvok kitare – to je namreč edini inštrument, ki se sliši v pesmi.

agencija Ekskluzivno
Davor Radolfi je povedal, da bo poletje preživel na koncertih po Dalmaciji, na večjih ga bo spremljala tudi slovenska vokalna skupina, s katero je posnel svojo najnovejšo pesem Mila.

Kreativo so bili glede sodelovanja s popularnim hrvaškim pevcem zelo zgovorni: »Nikoli si nismo mislili, da bomo sodelovali z Davorjem Radolfijem. Splet naključij – in se je zgodilo. Na snemanju smo ga spoznali osebno, saj smo oboji želeli, da se spoznamo in drug drugega začutimo; soustvarjali smo namreč zgodbo, ki bo nekje zapisana za večno. Takoj smo ugotovili, da ne gre za zvezdnika, ki bi bil nedostopen, temveč za zelo odprtega, komunikativnega, sproščenega gospoda, predvsem pa toplo dalmatinsko dušo z Brača. V trenutku smo našli besedo o stvari, ki nas povezuje, in to je glasba.«

Nesreča na snemanju

In v takem umirjenem in ležernem ritmu bossa nove so se tudi lotili snemanja pesmi, a so doživeli neprijetno nesrečo. »Med snemanjem avdioposnetka smo v sosednjem prostoru studia izvedli tudi del videosnemanja. Vse skupaj je bilo zelo na tesno, saj smo v trenutku, ko bi morali biti vsi člani Kreativa v studiu, ugotovili, da en član zamuja, ker je imel prometno nesrečo. Na snemanje smo namreč prišli s tremi avti, vsak v svojem času, in zaradi netočne navigacije smo povsem naključno vsi z avtom obračali na istem mestu. Prvima dvema je uspelo, tretjemu žal ne, saj je imel točno na tistem mestu nesrečo. Snemanje videa je obviselo na nitki.« No, snemanje videa se je nato vendarle zgodilo, in to z vsemi člani in veliko materialne škode, je dodal Davor.

Vokalni band Kreativo
Vokalni band Kreativo je večkrat mednarodno nagrajena slovenska vokalna skupina, izhaja pa iz znanega zbora Perpetuum jazzile.